FTC: szerződtették a norvég élvonal gólkirályát – hivatalos

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.08.01. 11:09
null
Franck Boli a Ferencvárosban folytatja pályafutását (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/norveg-golkiralyt-igazoltunk" target="_blank">fradi.hu</a>)
Igaznak bizonyult a norvég sajtóinformáció, a labdarúgó NB I-ben címvédő Ferencváros bejelentette Franck Boli érkezését. A 25 esztendős elefántcsontparti támadó az előző évben gólkirályi címet szerzett Norvégiában.

A csatár – aki korábban Kamerunban és Kínában is futballozott – a 2018-as idényben 17 találattal lett gólkirály a norvég élvonalban, az új évadban pedig 13 bajnokin hat gólt szerzett a magyar U-válogatott Torvund Alexandert is foglalkoztató Stabaekben.

Boli az előző idényben fontos szerepet játszott abban, hogy a Stabaek benn maradt az élvonalban. A csatár 2012-ben szerződött a Stabaekhez, majd 2015-ben a szintén norvég Aalesundhoz igazolt, de 2017-ben visszatért a Stabaekhez. A norvég élvonalban 135 meccsen 52 gólt jegyzett. A Transfermarkt 700 ezer euróra becsüli az értékét. A Stabaek tavaly ősszel 2021-ig szerződést hosszabbított a játékossal.

A Stabaek hivatalos honlapján André Olsen sportigazgató azt mondta, jelentős pénzt kap a klub Boliért.

„Nyilvánvalóan nehéz döntést kellett meghoznunk
– mondta André Olsen. Szerettük volna, ha Franck hosszú ideig velünk marad, ám figyelembe kellett vennünk a körülményeket. Anyagilag igen jelentős ajánlat volt az asztalunkon. Végül úgy döntöttünk, mindenki jól jár ezzel az üzlettel.”

Boli fél éven belül a második játékos, akit Norvégiából szerződtetett a Fradi, februárban a kenyai-norvég Tokmac Nguen érkezett a Strömsgodsettől. A csatár a hetedik nyári szerzemény a Ferencvárosnál, a keretben pedig a 17. légiós, ez utóbbi azért érdekes, mert az MLSZ szabályozása szerint NB I-be egy klub maximum tíz nem hazai játékost nevezhet.

BOLI-GÓLOK – 2018

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Franck Boli
(elefántcsontparti, Stabaek – Norvégia), Eldar Civic (bosnyák, Sparta Praha – Csehország), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia), Szécsi Gergő (Balmazújváros)
Kölcsönbe érkezők: Danilo Ihnatenko
(ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Pócsik Botond, Szabó Richárd
Kiszemeltek: Gheorghe Grozav (román, Kisvárda)
Távozók: Böde Dániel (Paks), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks), Julian Koch (német, VfL Hörde – Németország)
Kölcsönbe távozók: Dejan Georgijevics (szerb, Partizan Beograd-kölcsön után Irtis Pavlodar – Kazahsztán), Takács Zsombor (Soroksár), Varga Ádám (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik