FTC: Ramíreznek ezért kell várnia; ennyit keresnek rajta

Vágólapra másolva!
2016.12.15. 13:09
null
Ramírez januárban Oroszország felé veszi az irányt (Fotó: Hegedüs Gábor)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint helytállóak az orosz sajtóban szerdán felreppent hírek, melyek szerint a Ferencváros és az FK Krasznodar megegyezett egymással Cristian Ramírez átigazolásáról. Az is kiderült, mennyit keres a Ferencváros a védőn, és hogy miért csak januárban ír alá új klubjához az ecuadori. A Krasznodar azóta hivatalos honlapján megerősítette az átigazolás tényét.

 

Úgy tudjuk, az orosz klub 1.5 millió eurót (átszámítva 471 millió forintot) fizet az ecuadori válogatott balhátvédért, aki tavaly nyáron 180 ezer euróért került végleg a Fradihoz. Ez azt jelenti, hogy a Ferencváros több mint 1.3 millió eurót keres Ramírez eladásán.

A szerződéskötésre január elején kerülhet sor, amikor a futballista visszatér Ecuadorból, de oroszországi hírek szerint az FK Krasznodar már ezt megelőzően bejelentheti az egyezség tényét. Azért kell várnia Ramíreznek az aláírással januárig, mert Oroszországban már szünetel a bajnokság, szabadságon vannak a klub alkalmazottjai, ezért januárra hívták orvosi vizsgálatokra.

A nap folyamán korábban jeleztük, hogy Ramírez iránt az Egyesült Államokból is érdeklődtek, de úgy tűnik, az FK Krasznodar gyorsabb volt, így Oroszországban folytatja pályafutását a védő, aki hosszú távú szerződést ír alá.

A krasznodari alakulat január 11–21. között az Arab Emírségekben készül a tavaszi szezonra, az orosz sportsajtó szerint Ramírez az edzőtáborozás kezdetén csatlakozik a csapathoz.

Az FK Krasznodar azóta hivatalos honlapján megerősítette Ramírez leigazolását!

Az orosz együttes 17 fordulót követően 28 ponttal az ötödik helyen áll a bajnokságban. Az Európa-ligában a török Fenerbahcéval találkozik a legjobb 32 között.

Az ecuadori futballista 2015 januárjában érkezett a Ferencvároshoz, amelynek színeiben 55 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, és négy gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik