FTC: Orosz Pál büszke, a csapat megkezdte a felkészülést

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.06.05. 17:32
null
Orosz Pál örül, hogy más sportágakban is sikeres a Ferencváros (Fotó: Koncz György, archív)
Egyszerinek és megismételhetetlennek nevezte Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. elnöke, hogy a Ferencváros futballcsapata a klubalapítás 120. évfordulóján szerezte meg a 30. bajnoki címét.

„Óriási büszkeség. Ezt soha senki nem tudja elvenni azoktól, akik ezt a sikert elérték. Szerintem a maiakat nem szabad összehasonlítani a régi korok nagy csapataival, teljesen más időket élünk – kezdte évértékelését a FradiMédiának a sportvezető.

„Ezúton is szeretnék gratulálni a többi sportágnak és minden sportolónak, aki aranyérmes lett a Ferencváros színeiben” – tette hozzá.

Az FTC a 2018–2019-es bajnoki évben négy csapatsportágban is első helyen végzett: a férfi és női labdarúgók mellett a férfi jégkorongozók és vízilabdázók ünnepelhettek bajnoki aranyérmet, erre pedig még nem volt példa az egyesület történetében.

Az is mindössze négyszer fordult elő 1899 óta, hogy egy esztendőben a Fradi három látványsportcsapata is bajnokságot nyerjen: 1956-ban jégkorongban, vízilabdában és kézilabdában nyertek a férfiak, majd 1968-ban a futballisták és a pólósok mellett a női kézilabdázók győztek, aztán 1995-ben a labdarúgók és a női kézisek mellé a hokisok társultak, végül 1997-ben a jégkorong mellett női kézilabdában és női kosárlabdában lett aranyérmes a Ferencváros.

Orosz Pál kiemelte: a vízilabdázók és a női focisták úgy lettek bajnokok, hogy megnyerték a Magyar Kupát is, továbbá arra is emlékeztetett, hogy aranyérmesként zárt a maga ligájában az öregfiúk-futballcsapat is.

„Kétségtelenül fantasztikus évet tudhatunk magunk mögött. Az, hogy idén a labdarúgás mellett további három szakosztályunk bajnok lett, arra is rámutat, hogy az egész Ferencvárosnál milyen munka folyik – mondta Orosz Pál.

Közben a futballcsapat máris elkezdte a felkészülést a 2019–2020-as idényre. A szerdai első edzésről készített FradiMédia-videón a Haladástól kölcsönből visszatérő Priskin Tamás elmondta, célja, hogy beverekedje magát a csapatba, és az új évadban Szerhij Rebrov csapatában játsszon.

VIDEÓ AZ ELSŐ EDZÉSRŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik