NB I: nyilvánosságra hozták, mennyit fizet a Fradi az új igazolásért

Vágólapra másolva!
2018.06.15. 11:59
null
Thomas Dollék köszöntötték Rodríguezt a Népligetben (Fotó: Facebook/Ferencvárosi Torna Club)
Az argentin Chacarita Juniors – amelytől a Ferencváros a minap megvásárolta Matías Rodríguezt – hivatalos honlapján közzétette az átigazolás részleteit.

 

 

Az argentin első osztályú klub tételesen felsorolta honlapján a Ferencvárossal kötött megállapodás részleteit.

A Fradi Matías Rodríguez játékjogának 85 százalékát vette meg, a maradék 15 százalék továbbra is a Chacarita tulajdonában van. A Ferencváros bruttó 445 ezer amerikai dollárt (majd 125 millió forintot) utal át a Juniorsnak. A budapesti zöld-fehérek ezt két részletben teszik: az elsőben 320 ezer, a másodikban 125 ezer dollár kerül a Chacarita számlájára.

A 25 éves játékos nevelőklubja további 70-70 ezer dollárt kap Matías Rodríguez minden tizenötödik, ferencvárosi pályára lépéséért. Ez a bónusz csak a futballista 60. FTC-meccséig tart, azaz a Fradinak legfeljebb négyszer 70 ezer dollárt kell utalnia.

A Chacarita azt írja, a Ferencváros további 100 ezer dollárt fizet, ha új szerzeményével bejut a Bajnokok Ligája következő csoportkörébe. Ez a rész nem egyértelmű, hiszen a Fradi a következő szezonban az Európa-liga selejtezőjében indul. Elképzelhető, hogy a 2019–2020-as évadra vonatkozik ez a tétel.

Ha minden feltétel teljesül, az FTC 825 ezer dollárt (körülbelül 230 millió forintot) köteles fizetni az argentin klubnak.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL**
Érkezők: Matías Ezequiel Rodríguez (argentin, Chacarita Juniors – Argentína), Sigér Dávid (Balmazújváros – szabadon igazolhatóként),
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bene Marcell, Burzi Alex, Orosz Marcell
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Vasas), Abraham Frimpong (ghánai, Crvena zvezda – Szerbia), Hangya Szilveszter (Vasas)
Távozók: Batik Bence (szabadon igazolható), Janek Sternberg (német, 1. FC Kaiserslautern – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Joseph Paintsil (ghánai, Tema Youth – Ghána, onnan Genk – Belgium), Marcos „Marquinhos” Pedroso (brazil, Figueirense – Brazília), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Amadou Moutari (nigeri, Austria Wien – Ausztria), Hajnal Tamás (visszavonul?), Priskin Tamás, Rui Pedro Couto Ramalho (portugál)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik