FTC: Nincs messze az idő, amikor Gera a kispadon ülhet – Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.03. 09:25
Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a Borsnak arról beszélt, mi lesz a néhány hete visszavonult Gera Zoltán szerepköre a zöld-fehérek edzői stábjában.

„Úgy tudtam, Zoltán még egy idényt bevállal, de aztán megkeresett, és tudatta, befejezi az aktív futballt. Hozzátette, feleségével számot vetett a jövőjéről, és arra kért, hadd csatlakozzon a nekem segítő edzői stábhoz” – árulta el Thomas Doll a Borsnak. „Úgy tudtam, Zoltán még egy idényt bevállal, de aztán megkeresett, és tudatta, befejezi az aktív futballt. Hozzátette, feleségével számot vetett a jövőjéről, és arra kért, hadd csatlakozzon a nekem segítő edzői stábhoz” – árulta el Thomas Doll a Borsnak.

„Megbeszéljük, kikkel és miként foglalkozzon. Angolul kommunikál, mindenkivel szót ért, a játékosmúltjából fakadó személyét övező tisztelet pedig garantálja, hogy odafigyeljenek rá.”

A szakember elmondta, Gera részfeladatokat kap, például a tétmérkőzéseken a lelátóról elemzi a történéseket, jegyzetel, a szünetben pedig beszámol neki a tapasztalatairól.

„Észrevételei lényegre törőek, hasznosak, elvégre felülről többet vesz észre a szem, mint a partvonal mellől, a küzdelem hevében. Jó edző válhat belőle, és nincs messze az az idő, amikor a kispadon foglalhat helyet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik