FTC: Nem tagadom, volt holtpontom – Lovrencsics Gergő

FRADI.HU/H. K.FRADI.HU/H. K.
Vágólapra másolva!
2019.07.05. 15:41
null
Lovrencsics Gergő Szerhij Rebrov vezetőedzőt méltatta (Fotó: Tumbász Hédi)
Lovrencsics Gergő, a címvédő Ferencváros magyar válogatott labdarúgója a fradi.hu-nak adott interjújában a csapatot és Szerhij Rebrov vezetőedzőt méltatta.

 

A szélső elmondta, mind ő, mind a gárda fáradt mentálisan a felkészülés után, ám hozzátette, véleménye szerint jól sikerült a főpróba a Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt.

„Mentálisan biztosan elfáradtunk, ezt magamon is érzem, pedig én csak a második edzőtáborban vettem részt. Tizenhárom nap távol a családtól azért megviseli az embert. Túl vagyunk a főpróbán a BL-selejtező előtt, és úgy érzem, jól sikerült. A tanulságokat elemezzük a következő napokban, aztán pedig arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljünk a Ludogorec elleni meccsre” – vélekedett Lovrencsics Gergő, s elárulta, hogy az előző idény végén volt egy holtpontja, mivel csak egy hetet pihenhetett.

„Nem tagadom, volt holtpontom. A bajnoki idény végét követően még két fontos találkozó várt ránk a válogatottal, mindenképp meg kellett nyernünk azokat, mert az előző két nyár nem úgy sikerült a nemzeti csapatnál, ahogy szerettük volna. Ezek pozitív impulzust adtak, jókedvűen jöttem ide, ám csak egy hét pihenőm jutott nekem, a hosszú idény után fizikailag nem volt könnyű újra belevágni a kemény munkába. Mostanra azonban már egyre jobban érzem magam, de a topon jövő hét szerdán kell lenni.”

Lovrencsics arról is beszélt, hogy a csapat egyre inkább összeáll, a játékosok egységesek, ugyanakkor az alakulat még nincs csúcsformában.

„Jól nézünk ki. Nem akarok elkiabálni semmit, úgyis ez a párharc mutatja majd meg az igazi arcunkat. Egyre jobban együtt vagyunk, egyre jobban megértjük azt, melyik szituációban hol kell lennünk, vagy hogyan kell reagálnunk rá csapatszinten. Ezeknek a betanulására kiváló volt ez a két edzőtábor, még jobban rögzültek a teendők a játékosokban, ezáltal minimalizálni tudjuk azokat a kihagyásokat, amik előfordulhatnak. Hiba mindig lesz, de az fontosabb, hogy hogyan reagál rá a csapat. Ebben is előreléptünk, és jöttek olyan játékosok, akik könnyen beilleszkedtek. Nekik persze még több tanulnivalójuk van, de az edző sokszor külön is foglalkozik velük, elmagyarázza nekik, mit szeretne látni tőlük a pályán. Jól nézünk ki, egyre jobb erőben vagyunk, de mint mondtam, még nem vagyunk a topon, jövő szerdán kell ott lenni!”

A zöld-fehérek szélsője Szerhij Rebrov vezetőedzőt is méltatta – Lovrencsics Gergő úgy véli, a szakembernek nagy szerepe van abban, hogy a csapatnál a konkurenciaharc ellenére is nagyszerű a hangulat.

„Rebrov mindig azt hangsúlyozza, hogy nem tizenegy játékos nyeri meg a mérkőzéseket, még csak nem is azok, akik be vannak nevezve a meccskeretbe, hanem az egész csapat! Így gondolkodik, és épp emiatt a legnagyobb érdem az övé.”

A 30 éves futballista a Ludogorec elleni párharcról is ejtett néhány szót.

„A következő napok feladata lesz a taktikai felkészülés. Azt azonban már most lehet látni, hogy nehéz ellenfél lesz, amelynek gyors támadói és erős védői vannak. Folyamatosan bejutnak valamelyik csoportkörbe az európai kupaporondon. A tapasztalat nemzetközi szinten náluk van. Most ez a léc áll előttünk, ezt kell átugranunk, remélem, hogy felkészültek leszünk. Mindenki nagyon motivált, és tudja, milyen fontos ez a párharc.”

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
1. mérkőzés
FERENCVÁROS
(magyar)–Ludogorec (bolgár)
Budapest, Groupama Aréna, július 10., 20 óra
Visszavágó
Ludogorec
(bolgár)–FERENCVÁROS (magyar)
Razgrad, Ludogorec Aréna, július 17., 19.30

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Eldar Civic
(bosnyák, Sparta Praha – Csehország), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia), Szécsi Gergő (Balmazújváros)
Kölcsönbe érkezők: Danilo Ihnatenko
(ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Pócsik Botond, Szabó Richárd
Kiszemeltek: Haitam Aleesami (norvég, US Palermo – Olaszország), Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
Távozók: Böde Dániel (Paks), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks), Julian Koch (német, játékos-pályafutását befejezte, a német VfL Bochum U17-es csapatának edzője lett)
Kölcsönbe távozók: Dejan Georgijevics (szerb, Partizan Beograd-kölcsön után Irtis Pavlodar – Kazahsztán)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

A FERENCVÁROSI TC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: június 5.
Első edzőtábor: június 7.–június 19., Regede (Bad Radkersburg, Ausztria)
Felkészülési mérkőzések:
Június 11.: FTC–Sampion Celje (szlovén III.) 9–0 (Nguen 2, Kundrák, Szihnyevics, Priskin – 11-esből, Sigér, Leandro, Lanzafame, Csernik)
Június 15.: NK Celje (szlovén I.)–FTC 0–2 (Isael, Szihnyevics – 11-esből)
Június 19.: NS Mura (Muraszombat, szlovén I.)–FTC 1–4 (Rui Pedro, Lanzafame – 11-esből, Priskin, Szihnyevics)
Második edzőtábor: június 23.–július 4., Bad Häring (Ausztria)
Felkészülési mérkőzések:
Június 26.:Ferencváros–Red Bull Bragantino (brazil II.) 1–2 (Szihnyevics)
Június 27.: Ferencváros–CSZKA Szófia (bolgár I.) 1–0 (Nguen)
Június 30.: Ferencváros–1. FK Príbram (cseh I.) 3–0 (Heister, Priskin, Szerető)
Július 1.: Ferencváros–Universitatea Craiova (román I.) 4–0 (Rui Pedro, Isael, Szihnyevics, Priskin)
Július 4.: Ferencváros–Royal Excel Mouscron (belga I.) 2–0 (Priskin, Skvarka)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik