FTC: mexikói klubbal hozták szóba Gorriaránt – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.05. 09:11
null
Mexikói klubbal hozták szóba Gorriaránt (Fotó: Török Attila)
Mexikói sajtóhír szerint a 2018-ban bajnoki címet szerző Santos Laguna szerződtetné Fernando Gorriaránt, az NB I-ben aranyérmes Ferencváros uruguayi labdarúgóját.

 

Gustavo Mendoza, a mexikói FOX Sports munkatársa a Twitter-oldalán tényként közölte Gorriarán klubváltását. Állítólag a 24 éves uruguayi középpályásért valóban több európai együttes érdeklődött, ám a Santos Lagunát irányító Guillermo Almadának – aki az uruguayi River Plate-nél dolgozott együtt a Fradi középpályásával – sikerült meggyőznie Gorriaránt.

Gustavo Mendoza on Twitter

S A N T O S!!! El mediocampo Uruguayo Fernando Gorriarán es nuevo jugador del @ClubSantos proveniente del Ferencvarosi de Hungría. El jugador de 24 años fue el mejor jugador de la Liga y ayudó a su equipo a ser campeón.




Korábban arról lehetett olvasni, hogy a Ferencváros akár kétmillió eurót is kaphat Gorriaránért, s nem kizárt, hogy az uruguayi középpályás az európai öt topliga valamelyikében folytatja pályafutását. Ezek alapján meglepő lenne, ha a játékos Mexikóban kötne ki.

Érdekesség, hogy az előző idényben a budapesti zöld-fehérek színeiben 31 tétmérkőzésen négy gólt szerző Gorriarán nyári vakációja során Mexikóban is megfordult.

A Fradi szerdán kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, s Gorriaránnak (is) meg kell jelennie a Népligetben – lévén, élő szerződése van a harmincszoros magyar bajnokkal.

Az FTC átigazolással kapcsolatos ügyekben kizárólag a klub hivatalos kommunikációs felületén teszi közzé a végleges álláspontját.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők: Olekszandr Zubkov
(ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (?, Mezőkövesd),
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
Távozók: Julian Koch (lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Botka Endre, Böde Dániel (Paks), Holczer Ádám (Paks), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik