FTC: Lisztes Krisztián távozik a klubtól

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2020.07.02. 12:42
null
Lisztes Krisztián tehetségfejlesztési igazgató lesz az UDSE-nél (Fotó: Kristóf Tamás)
Lisztes Krisztián, a Ferencváros korábbi középpályása tehetségfejlesztési igazgatóként érkezett a Borussia Dortmunddal hosszú távú együttműködési szerződést kötő UDSE-hez.

 

Új időszámítás kezdődött a 2019-ben alapított UDSE-nél, a csütörtök délelőtti sajtóeseményen több fontos bejelentést tett a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) iránymutatásait követő hazai utánpótlásnevelő-egyesület. A klub hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Borussia Dortmunddal, emellett Lisztes Krisztián is csatlakozott a vezetőséghez, a Ferencváros korábbi 49-szeres válogatott középpályása a jövőben tehetségfejlesztési igazgatóként dolgozik az egyesület céljaiért.

Nagy megtiszteltetést, felelősséget és kihívást jelent ez a helyzet, elvégre Európa egyik topklubja választott minket kizárólagos együttműködési partnerként – mondta Lambert Zoltán, a MLSZ versenyrendszerében szereplő UDSE elnöke. – A terveink megvalósításában Theo Schneider sportszakmai igazgatóként segít, aki korábban hosszú éveket töltött a Borussia utánpótlásában, így a személye garancia arra, hogy ne térjünk le a megkezdett útról. Szintén örömteli, hogy Lisztes Krisztán is csatlakozik egyesületünk menedzsmentjéhez, tehetségfejlesztési igazgatóként segít abban, hogy a tíz és tizennyolc esztendő közötti gyerekeket német módszerekkel, a DFB iránymutatásai alapján készítsük fel a profi futballra.”

A születésnapját éppen csütörtökön ünneplő Lisztes Krisztián ezer szállal kötődik a Ferencvároshoz, az utóbbi években a klub utánpótlásedzőjeként dolgozott, ám úgy érezte, elérkezett a váltás ideje.

Az elmúlt öt esztendőben sok tapasztalatot gyűjtöttem, a Ferencvárosnál pedig korábban már együtt dolgoztam Theo Schneiderrel, így jól ismerjük egymást – mondta Lisztes Krisztián.Hálás vagyok a Fradinak, ezt a klub vezetőinek is elmondtam, de úgy éreztem, új kihívásba kell belevágnom. Tetszett az egyesület által felvázolt koncepció, és a Dortmunddal aláírt együttműködési szerződés is önmagáért beszél. A célunk, hogy úgy fejlesszük a magyar fiatalokat, hogy abból az egész magyar labdarúgás profitáljon.”

Az eseményen Eddy Boekamp, a Dortmund utánpótlásszakosztály-vezetője is tiszteletét tette, és elmondta, bízik benne, hogy a jövőben több magyar fiatal is eljut a Borussia utánpótlásába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik