FTC: Lehet, hogy Bödének csak 20 perc jut meccsenként, ezt meg kell beszélni – Kubatov

Vágólapra másolva!
2019.01.11. 12:17
null
Kubatov szerint a következő lépés a nemzetközi eredményesség kell legyen (Fotó: Archív)
A csapategység kell legyen a Ferencváros legnagyobb erőssége, és ezt az elmúlt években klubikonná váló Böde Dánielnek is erősítenie kell – jelentette ki Kubatov Gábor klubelnök a pestisracok.hu-nak adott interjúban. A sportvezető szerint problémát jelent, hogy a menedzserek egyre nagyobb szerepvállalásával a magyar futballisták pillanathedonisták lettek, és sokszor sokkal drágább megszerezni őket, mint a hasonló képességű külföldieket.

 

„Szerhij nehéz ember, ahogy egyébként Thomas sem volt könnyű, de ez nem is baj, egyikünk sem az – felelte Kubatov Gábor a pestisracok.hu-nak adott interjúban a kérdésre, bevált-e a Thomas Doll helyére szerződtetett ukránt tréner. – Rebrovnak nagyon jó meglátásai vannak, a munka megszállottja, nem ismer kíméletet. Mi úgy választottunk mindig edzőt, hogy egy szinttel magasabb kvalitású legyen, mint a csapat, mint a klub. Moniznál, Dollnál és Rebrovnál is ez volt a helyzet, így a csapatnak kell felzárkózni hozzá. Rebrov érkezése tolja föl a minőséget, ez a klubbal és a játékosokkal szembeni elvárásokban is működik és látható. Moniz elhozta a fanatizmust, Thomas a hazai eredményességet, Szergejtől a nemzetközi sikereket várjuk”

A Ferencváros elnöke összességében sikeresnek ítéli a klub élén eltöltött eddigi nyolc évét, ezt bizonyítja véleménye szerint, hogy a Telekom és az MVM szerepvállalásával Magyarország tíz legnagyobb vállalkozása közül kettő is az egyesület mögé állt, ugyanakkor az utánpótlás terén úgy érzi, vannak elmaradásai.

„A kudarcokat nézve, sajnos, a stabilizálás, a fejlesztés mellett nem maradt elég energiánk például a labdarúgás utánpótlásra, ott hibáztunk. És ez azért probléma, mert a felmérések szerint az emberek legalább hatvan százaléka a futballt jelöli meg elsőként a klubbal kapcsolatban. Azt szoktuk mondani, ha a foci rendben van, akkor a Fradi rendben van. Ehhez nem csak a felnőtteknél, hanem az utánpótlásban is szükséges a rend. Itt valóban elvesztegettünk jó néhány évet, bár a jó szándékunk elvitathatatlan. A Borussia Dortmund akadémiájáról szerződtettünk edzőt, azonban három év alatt sem váltotta be a reményeinket, így meg kellett válnunk tőle. Most irányt váltottunk” – indokolta Kubatov Gábor Prukner László kinevezését az utánpótlás élére.

A klubvezető beszélt az idény végén kipattant Böde-ügyről is. A zöld-fehérek csapatkapitánya az év utolsó edzésein nem vehetett részt, miután Rebrov felfüggesztette Böde kerettagságát.

„Ez egy csapat, amelynek a legnagyobb értéke az egység, amit nem lehet megtörni. Danit jó embernek tartom, sokat köszönhetünk neki mi is, az első válogatott játékosunk volt hosszú idő után, de neki csapatkapitányként őrködnie kell a csapategység fölött, amire nagy szükségünk van ahhoz, hogy bajnokságot nyerjünk. Remélem, hogy meg tudunk egyezni, még akkor is, ha Dani csak húsz perceket lép pályára; más típusú focit játszunk most, az új játékfelállásban lehet, hogy ennyi jut csak neki, ezt meg kell beszélni.”

A 32 éves csapatkapitány bekerült a Ferencváros Törökországba utazó keretébe, így jelen állás szerint rendeződni látszik helyzete a csapatnál. Kubatov Gábor reagált arra a kritikára is, mely szerint jóval több magyar játékosnak kellene szerepelnie az FTC-ben.

„A menedzserek belépésével a játékosok mentalitása is megváltozott, nemrég fogalmaztam meg először így, pillanathedonisták lettek, nem néznek messzire, csak az a fontos, hogy azonnal minél többet keressenek. Ők és a menedzsereik. Külföldről hazahozni egy magyar válogatott játékost tizedannyiba kerül, mint Magyarországon megvenni egy korosztályos válogatottat, nem beszélve a fizetésekről. Aztán itt van a légiósok ügye, töredékéért tudjuk szerződtetni a külföldi játékost, mint a magyart. Ez nem normális, ahogy az sem, hogy egyesek inkább elmennek padozni más csapatba kétszer annyi fizetésért, minthogy a Ferencvárosban játsszanak. Ez ma a helyzet, ezért nincs annyi magyar labdarúgó a csapatban, mint szeretnénk, mert, sajnos, legalább kétszer annyiba kerülnek.”

Az igazolásokkal kapcsolatban elmondta, már most télen szeretnék kialakítani azt a keretet, amely aztán tavasszal együtt játszva felkészülten várhatja a nemzetközi kupák selejtezőjét.

„Eddig két igazolásunk volt, hoztunk egy csatárt és egy védekező középpályást, biztosan szeretnénk még egy belső védőt. Aztán meglátjuk, hogy a középpályára és a szélre tudunk-e még igazolni. De abban reménykedünk, hogy az edzőtábor második felére már a belső védő is a csapattal lehet, erre a posztra négy-öt kiszemeltünk is van. Neveket most nem szeretnék említeni. Az átigazolási időszakban meglátjuk, hogy tudunk-e még más játékost a Fradiba csábítani.”

Maciej Kaliszuk lengyel újságíró szerint a Kubatov által említett belső védő posztra a Pogon Szczecin 23 éves, 12-szeres grúz válogatott védője, Lasa Dvali érkezhet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik