FTC: Láttam, hogy minden adva van a sikerekhez – Isael

Vágólapra másolva!
2019.11.22. 09:56
null
Isael szerint nagy eredmény lenne, ha tavasszal is pályára léphetnének az El-ben (Fotó: Földi Imre)
Isael két kisfiú édesapjaként nem unatkozik a hétköznapokban, és bízik benne, hogy sikeres év vége vár a Ferencvárosra, amely az Európa-ligában még a továbbjutásért játszhat.

 

– A bajnoki szünetben kaptak néhány nap kimenőt Szerhij Rebrov vezetőedzőtől. Jólesett lazítani?
– Három nap szabadságot kaptunk, sokan hazamentek, mások elutaztak valahova egy gyors feltöltődésre, mi a családdal Budapesten maradtunk – mondta lapunknak Isael, a Ferencváros brazil támadója. – Jólesett kikapcsolódni, nagyokat sétáltunk a belvárosban, a karácsonyi vásárt is felkerestük. A srácok iskolába járnak, nem hiányozhattak, ezért sem utaztunk el.

– Két fia van. Lefogadom, hogy futballoznak.
– Egyelőre csak a nagyobbik. Nyolcéves, imádja a labdát. Ne kérdezze, hogy mennyire ügyes, édesapaként elfogult vagyok vele. Egy biztos, nagy a mozgásigénye, ha tehetné, alvás helyett is focizna. Az egyik budapesti akadémián játszik, ahol több külföldi társa is van a csapatban. Ha úgy alakul, délutánonként én viszem edzésre, nem sok üresjárat van odahaza, a két fiú alaposan lefoglal bennünket.

– Mentálisan vagy testileg esett jobban lazítani?
– Mentálisan. Kemény négy-öt hét állt mögöttünk, sorra játszottuk a bajnoki mérkőzéseket, az Európa-ligában fogadtuk a Ludogorecet, utaztunk Moszkvába, majd jött hozzánk a CSZKA, a BKV Előre ellen pedig a Magyar Kupában játszottunk. Sokat voltunk úton. Előfordult, hogy alig értünk haza, máris indultunk tovább. De ezt nem panaszként mondom, hiszen imádom a labdarúgást, a sok utazás az életünk része, a játék velejárója.

– Erőnlétileg teljesen rendben van?
– Igen! Az utóbbi hónapokban két sérüléssel is meg kellett küzdenem, de jó ideje már nincs bajom – hol kopogjam le gyorsan? Fizikailag rendben vagyok, és szerencsére az önbizalmam is visszatért. Most lazítottunk egyet, kikapcsolódtunk, hogy aztán újabb erőltetett menet vegye kezdetét. A téli szünetig hét mérkőzés vár ránk, a lehető legtöbbet kell kihoznunk belőlük.

– Vasárnap következik a Zalaegerszeg elleni bajnoki, egy héttel később pedig a másik újonc, a Kaposvár ellen játszanak. Két kötelező győzelem?
– Biztos vagyok benne, hogy mindkét összecsapás nehéz lesz, hiszen az újoncok rendszerint az utolsó leheletükig harcolnak, minden pontért megküzdenek. Ráadásul ezek a csapatok ellenünk általában beállnak védekezni, és kontrákból próbálnak meg eredményesek lenni, ez pedig nem kedvez nekünk. Mégsem keresnék kifogásokat, maradjunk annyiban, ha bajnokok szeretnénk lenni, ezeken a találkozókon feltétlenül nyernünk kell. Márpedig ismét bajnokok akarunk lenni!

– Amikor a nyáron kiderült, hogy a bolgár Ludogorecen kell túljutniuk a Bajnokok Ligája-selejtezőjén, gondolta volna, hogy decemberben még talpon lesznek a nemzetközi porondon? Sőt könnyen előfordulhat, hogy az utolsó körben a Ludogorec ellen az El-továbbjutásért léphetnek pályára Razgradban.
– Ha arra nem is gondoltam, hogy újra Razgradba utazunk, abban hittem, hogy bejuthatunk valamelyik kupasorozat csoportkörébe. Bíztam a csapatban, a stábban, láttam, hogy minden adva van a sikerekhez. Egyelőre úgy vagyunk vele, hogy minden pontnak örülünk, minden győzelmet hatalmas sikerként élünk meg, és igenis nagy szó, hogy két fordulóval a csoportkör vége előtt még van esélyünk a továbbjutásra. El sem tudom mondani, milyen nagy eredmény lenne, ha tavasszal is pályára léphetnénk az Európa-ligában. De erről egyelőre egy szót se!

– Már csak azért se, mert legközelebb az Espanyolt fogadják. Elképzelhetőnek tartja, hogy a spanyolok a biztos továbbjutás tudatában nem a legerősebb csapatukkal érkeznek Budapestre?
– Nem hinném. Aligha mindegy nekik, hogy elsőként vagy másodikként jutnak-e tovább, hiszen ez is befolyásolja, kit kapnak az egyenes kieséses szakaszban. Meglátjuk... Ennél sokkal fontosabb, hogy a mi játékunk működjön, hogy a saját formám rendben legyen. Az Espanyol remek csapat, de engem semmi más nem érdekel, csak az, hogy még mi is versenyben vagyunk.

– Sao Paulóban született, testét több vallási motívum is díszíti. Ennyire fontos szerepet játszik Isten az életében?
– Hívő ember vagyok, a nap végén rendszerint számvetést tartok, hogy mit csináltam jól, s min kell változtatnom. Brazilként fontos nekem a hit, ebből is erőt merítek. Úgy élem az életemet, hogy ha valamiért keményen megdolgozom, annak biztosan meglesz a jutalma. Reggelente így kelek, este pedig így fekszem le.

NB I, 2019–2020, 13. FORDULÓ
NOVEMBER 23., SZOMBAT
HELYSZÍN
17.00: Kisvárda–DebrecenKisvárda, Várkerti Stadion
17.00: Fehérvár–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
17.00: Bp. Honvéd–Paks Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
17.00: Mezőkövesd–KaposvárMezőkövesd, Városi Stadion
19.30: Újpest–Diósgyőr (Tv: M4 Sport) Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
NOVEMBER 24., VASÁRNAP
18.00: Ferencváros–ZTE (Tv: M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC1282225–11+1426
2. Ferencvárosi TC1182120– 8+1226
3. Mezőkövesd Zsóry FC1273217–10 +724
4. Puskás Akadémia FC1262420–15 +520
5. Budapest Honvéd1261516–16 0 19
6. Újpest FC1252518–18 0 17
7. Debreceni VSC115621–24 –315
8. Kisvárda1242615–19 –414
9. Diósgyőri VTK1241712–20 –813
10. Paksi FC1232714–23 –911
11. Zalaegerszegi TE FC1225518–17 +111
12. Kaposvári Rákóczi FC12210 9–24–15 6

Az 1. fordulóból elhalasztott Ferencváros–Debreceni VSC mérkőzést 2020. április 7-én rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik