FTC: Horvátországból érkezik albán válogatott szélső – sajtóhír

2020.07.15. 10:33
null
Myrto Uzuni (jobbra) 2019 márciusában az albán válogatottban (Fotó: AFP, archív)
Horvát sajtóértesülés szerint a labdarúgó NB I bajnoka, a Ferencváros mindenben megállapodott a zágrábi NK Lokomotivával és annak albán válogatott támadójával, Myrto Uzunival, így a 25 éves futballista a zöld-fehéreknél folytathatja a pályafutását.


Uzuni elsődleges posztja balszélső, de a támadósor közepén és jobb oldalán is bevethető. 2018 óta szerepel az NK Lokomotivában, amelyben ebben az idényben 34 tétmérkőzésen 12 gólt szerzett és hét gólpasszt adott. Vételárát a vecernji.hr című horvát és a fjala.al nevű albán portál 1.5–1.8 millió euró közé becsüli, de az ulloi129.hu ferencvárosi szurkolói oldal úgy tudja, ennél valamennyivel olcsóbban szerzi meg az FTC a futballistát, aki idénybeli teljesítményével állítólag olasz és spanyol klubok figyelmét is felkeltette.

A vecernji.hr megjegyzi, Uzuni a horvát bajnokság utolsó két fordulójában, valamint a HNK Rijeka elleni kupadöntőben még pályára léphet az NK Lokomotivában.

Uzuni az albán válogatottban eddig nyolcszor szerepelt, legutóbb tavaly szeptemberben a Franciaország elleni Eb-selejtezőn játszott a nemzeti együttesben.

A hírrel kapcsolatban megkerestük a Ferencvárost, amely a fentebb hivatkozott ulloi129.hu-s bejegyzést ajánlotta figyelmünkbe.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:Bogdán Ádám (Hibernian – Skócia, szabadon igazolhatóként), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Bőle Lukács (ZTE FC)
Kiszemeltek: Marjan Sved(ukrán, Celtic – Skócia), Myrto Uzuni (albán, NK Lokomotiva – Horvátország)
Távozók: Davide Lanzafame (olasz, Bp. Honvéd – kölcsön után végleg), Leandro (brazil-magyar, FTC II), Silye Erik (mezőkövesdi kölcsön után Vasas)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Gastón Lódico (argentin, Club Atlético Lanús – Argentína)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Otigba Kenneth (szabadon igazolható),Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz), Csonka András (ZTE)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek