FTC: hétfőn Nagy-bejelentés, kedden Paintsil jöhet és van egy kiszemelt is

Vágólapra másolva!
2018.01.21. 22:34
null
Nagy Dominik újra az FTC zöld-fehér szerelésébe öltözhet (Fotó: NS-archív)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Ferencváros labdarúgócsapata akár már hétfőn bejelentheti első téli szerzeményét, aki a tavaly januárban a Legia Warszawához szerződő Nagy Dominik lehet, míg a ghánai Joseph Paintsil kedden térhet vissza a klubhoz.

 

A szerb zurnal.rs vasárnapi híre szerint a Ferencváros közel áll a Vozsdovac 24 éves csatára, Dejan Georgijevics szerződtetéséhez, aki az ősszel 16 bajnokin kilenc gólt szerzett a szerb élvonalban, és korábban a Videoton vezetőedzőjének, Marko Nikolicsnak az érdeklődését is felkeltette.

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, a futballista valóban képbe került az Üllői úton. Vladan Csukics, az FTC játékosmegfigyelője személyesen is megnézte Georgijevicset, de nem ő az első számú téli célpont.

Sokkal inkább Nagy Dominik, akinek szerződtetését értesüléseink szerint akár már hétfőn bejelentheti a Ferencváros, így elutazhat a csapat portugáliai edzőtáborába. A középpályás a Ferencvárostól igazolt a lengyel élvonalbeli Legia Warszawához egy évvel ezelőtt, egyes sajtóhírek szerint egymillió euróért. A 2016–2017-es idényben 12 mérkőzésen négy gólt szerzett, jól teljesített a bajnokságot nyerő varsóiaknál. Utána azonban a hírek szerint problémák adódtak a hozzáállásával, amiért kétszer is a tartalékokhoz száműzték. Az új vezetőedző, Romeo Jozak szeptemberi érkezését követően szorult fokozatosan háttérbe, az első fél évadban már csak kilenc bajnokin játszott, ebből a Jacek Magierát váltó trénernél mindössze háromszor. Októberben szerepelt mindeddig utoljára a felnőttcsapatban, és az már ősszel eldőlt, hogy a tavaszra kölcsönadják.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Videoton meg is egyezett a kölcsönvételéről a lengyelekkel, ám értesüléseink szerint Nagy Dominik kölcsönbe nem kívánt a fehérváriakhoz igazolni, a Ferencvárost részesítette előnyben. A megállapodás azóta meg is született az ügyben, már csupán arról folynak egyeztetések, hogy mennyi időre térjen haza Nagy, akinek 2021-ig szól a szerződése Varsóban. A Fradi legalább egy évre szeretné kölcsönvenni.

A Ferencvárossal kapcsolatos hír, hogy Portugáliában csatlakozhat a csapathoz a „tékozló fiú”, vagyis a ghánai Joseph Paintsil, aki maláriára hivatkozva nem jött vissza a Fradihoz a felkészülés kezdetére, miközben még nyárig érvényes kölcsönmegállapodás köti a klubhoz, Belgiumban pedig arról szóltak a hírek, hogy a Genk szerződtetheti. Múlt héten azonban már jelezte a 19 éves támadó németországi menedzsmentje, hogy a játékos visszatér az FTC-hez – erre információink szerint a portugáliai edzőtáborban kerül sor.

Aztán hogy Georgijevics esetleg még érkezik-e a télen, azt egyelőre nem lehet megmondani, de jelenleg vannak, akiket nála jobban várnak a Fradinál...

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Dejan Georgijevics (szerb, Vozsdovac – Szerbia)
Távozók: Bognár István (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók: Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik