FTC: fordulat Petrjak ügyében – az ukrán a Mol Vidinél köt ki?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.04. 15:36
null
Ivan Petrjak az idény után a Mol Vidinél köthet ki (Fotó: Balogh László)
A Rangadó értesülései szerint Ivan Petrjak, a Sahtar Doneck jelenleg a Ferencvárosnál kölcsönben szereplő ukrán válogatott labdarúgója a zöld-fehérek riválisához, a Mol Vidi FC-hez kerülhet. Az FTC szombat délután a Nemzeti Sport Online megkeresésére megerősítette az információt, hozzátéve, hogy „Petrjak szájából olyan horribilis összeg hangzott el, amit mi nem tudtunk és nem is akartunk kifizetni”.

 

Mint ismert, Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója az elmúlt napokban arról beszélt, hogy a klub és a Sahtar folyamatosan tárgyalásban áll Petrjak végleges szerződtetésével kapcsolatban, ennek ellenére a Rangadó szombat reggel már arról írt, hogy az ukrán támadó megegyezett a Mol Vidivel.

A portál állítása szerint a háttérben az áll, hogy „sem végleges, sem pedig a kölcsönszerződés meghosszabbítására a Ferencváros nem tett időben ajánlatot a Sahtarnak”, a székesfehérvári együttes ezt használta ki.

A cikkben továbbá az is olvasható, hogy amint az FTC tudomást szerzett riválisa megkereséséről, „kapkodva ráígért az utolsó utáni pillanatban a Mol Vidi ajánlatára”, ám ezt az ukránok már nem fogadták el.

A Rangadó hozzáteszi, hogy a Sahtar Doneck és a Mol Vidi már egy hónapja tárgyal Ivan Petrjak végleges megvásárlásáról, pénteken pedig sikerült megegyezniük, a Vidi a támadóval is megállapodott, így miután Petrjak ügynöke is Magyarországra ér, aláírják a szerződést, és a Mol Vidi végleg megvásárolja az ukránt.

Orosz Pál szombat délben a csakfoci.hu-nak megszólalt az ügyben, s tulajdonképpen elismerte a fordulatot, igaz, elmondta, hogy a Sahtarral sikerült megállapodni, ám Petrjak a Mol Vidi ajánlata után olyan fizetést akart, amit a Ferencvárosnak nem állt szándékában megadni.

A hírrel kapcsolatban megkerestük a Ferencvárost, Orosz Pál pedig úgy reagált: „Hónapok óta tárgyalásban állt a klub vezetősége Hajnal Tamás vezetésével a Sahtar Doneckkel, folyamatosan mentek az egyeztetések, és révbe is értünk, hiszen a pénteki nap folyamán Tamás jelezte, hogy sikerült is szóban megállapodnunk az ukrán klubbal Petrjak átigazolásának pontos részleiről. Természetesen a játékossal és a menedzsmentjével is folyamatosan egyeztettünk a személyes feltételeiről, ők azonban nyíltan azt mondták nekünk, hogy a Vidi jóval magasabb fizetést kínált neki havonta. Azt is megtudtuk, hogy Petrjak ezt az ajánlatot a Fradi–Mol Vidi bajnoki mérkőzés előtt kapta meg a fehérváriaktól. Bár mi is elmentünk a lehetőségeinket tekintve addig, ameddig tudtunk, de Petrjak szájából olyan horribilis összeg hangzott el, amit mi nem tudtunk és nem is akartunk fizetni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik