FTC: Botka fél éve küzd a fájdalommal, eddig bírta

Vágólapra másolva!
2018.09.04. 15:41
Ahogyan azt Orosz Pál a Digi Sport Reggeli Start című műsorában már jelezte, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros válogatott védőjére, Botka Endrére műtét vár.

A jobbhátvéd kezdőként lépett volna pályára a Mol Vidi elleni bajnokin, de a bemelegítés során az egyik mozdulatnál „bejelzett” a combja.

„A fájdalom erősödött, és most jutottunk el arra a szintre, hogy beavatkozást igényel. Az elmúlt fél évben mindennap fájdalmakkal edzettem, a kocsiból ki-be szállásnál éreztem, ezért döntöttünk úgy, hogy vége, meg kell műteni” – idézi Botka Endre Kossuth Rádiónak adott interjúját az M4 Sport.A jobbhátvéd kezdőként lépett volna pályára a Mol Vidi elleni bajnokin, de a bemelegítés során az egyik mozdulatnál „bejelzett” a combja.

„A fájdalom erősödött, és most jutottunk el arra a szintre, hogy beavatkozást igényel. Az elmúlt fél évben mindennap fájdalmakkal edzettem, a kocsiból ki-be szállásnál éreztem, ezért döntöttünk úgy, hogy vége, meg kell műteni” – idézi Botka Endre Kossuth Rádiónak adott interjúját az M4 Sport.

Pontosan nem lehet tudni, hogy mi okozza a fájdalmat, de úgy érzi, jelentős szerepe lehet benne, hogy utánpótlás korában napi kétszer kellett műfüvön edzenie, ami jelentősen megterhelte az ízületeket.

„Nagyon sajnálom, hogy a válogatottnál soha nem tudok ott lenni, nem tudom megmutatni magam. Hosszabb kihagyás vár rám, nem örülök neki, ahogy más sem örülne, ráadásul én rosszul is viselem az ilyen sérüléseket” – mondta Botka, aki szerint Marco Rossinak nem lesz egyszerű dolga, hiszen nagyon rövid idő alatt kell összeraknia a válogatottat.

„Nem egyszerű a helyzete, hiszen fontos, hogy minél jobban összeszokjon a csapat és közben minél jobb eredményt érjünk el” – mondta a játékos a Nemzetek Ligája selejtezőire készülő nemzeti együttesről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik