A Dinamo Zagreb ellen sem volt teljes telt ház a Groupama Arénában, 19 356 néző látogatott ki (Fotó: Török Attila)

 

Öt évvel ezelőtt, 2014. augusztus 10-én a Ferencváros–Chelsea gálamérkőzéssel adták át hivatalosan az FTC Üllői úti létesítményét. A Fradi tétmeccsein még egyszer sem teltek meg teljesen a 23 704 főt befogadni képes Groupama Aréna lelátói, a megnyitás óta eltelt öt esztendőben csupán háromszor fordult elő, hogy a zöld-fehérek húszezernél több szurkoló előtt fogadták valamelyik ellenfelüket.

Ez a „valamelyik ellenfél” mind a három esetben az Újpest FC volt. 2015 áprilisában 21 217, 2018 szeptemberében 20 675, míg az idén májusban 20 057 néző volt jelen a fővárosi csapatok rangadóján.

Azt értelemszerűen nem tudhatjuk, hogy az Európa-liga playoffkörében, a Suduva–Maccabi Tel-Aviv párharc győztese elleni, augusztus 29-i találkozóra hányan látogatnak ki az Üllői útra, mint ahogy azt sem, hogy ha a Fradinak sikerül bejutnia az El csoportkörébe, kap-e olyan ellenfelet, amely igazán közönségvonzó sztárcsapat. De azt tudjuk, hogy a zöld-fehérek október 19-én az Újpestet fogadják az Üllői úton, így – ha az újpesti szurkolók is megtöltik a vendégszektort – könnyen lehet, hogy a Groupama Aréna történetében negyedszer is húszezernél több néző előtt játszhat tétmeccset a Fradi…