„Több felmérést végeztünk, és arra jutottunk, hogy több mint 150 ezer, szurkolói kártyával rendelkező fradista van, akik átlagosan 115 km-re laknak Budapesttől. Elkezdtünk azon gondolkozni, hogyan tudnánk eljutni hozzájuk” – mondta Nyíri Zoltán.

A Ferencváros nem csupán sporteseményeken, hanem különböző rendezvényeken is használni szeretné a kamiont – akár falunapokra és fesztiválokra is eljuthatnak az FTC tagjai.

A kamion húsz méter hosszú, két és fél méter széles, valamint négy és fél méter magas, külseje teljesen zöld, s megtalálható rajta az FTC logója, valamint szimbóluma, a sas is. A Ferencváros ügyvezető alelnöke bemutatta a monstrum belső terét is, amelyben egy szurkolói bolt, illetve egy kisebb múzeum is megtalálható. Ebben a múzeumban szinte mindig cserélik majd a relikviákat, mindig annak a szakosztálynak lesznek ott a begyűjtött ereklyéi, amelyik éppen utazásra használja a „bestiát”.

Nyíri elmondta, nem csupán Magyarországon szeretnék népszerűsíteni a klubot. 

„Az a tervünk, hogy határtól határig, sőt a határon túlra is elvigyük a fradizmust, a klubnak a mondanivalóját. Szeretnénk, hogy minél többen megismerjék a Ferencvárost, azok is, akik nem tehetik meg, hogy eljussanak hozzánk” – tette hozzá Nyíri Zoltán.

A sportvezető elárulta, a hazai mérkőzések idejére még keresik a kamion állandó helyét, de erre augusztus 31-ig mindenképpen várni kell, addig ugyanis a Balatonon kezdi meg az országjárást. Előbb Siófokon, majd Keszthelyen, Vonyarcvashegyen és Balatonalmádiban lesz látható.

Az eseményen kiderült, a belső kialakításhoz egy tonna faanyagot, 200 méter acél zártszelvényt, több száz méter vezetéket és 3500 csavart használtak fel. Az impozáns külső és belső megjelenést 600 négyzetméternyi fóliával biztosították.