FTC: Arról álmodunk, hogy bejutunk a BL-csoportkörbe – Haratin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.30. 14:34
null
Ihor Haratin a legutóbbi két bajnokin gólt szerzett (Fotó: Török Attila)
Bár a hétvégén kikapott a Honvédtól, mégis bajnoki címet ünnepelhetett a Ferencváros labdarúgócsapata, amelynek játékosával, Ihor Haratinnal az ukrán válogatott szurkolói portálja készített interjút.

 

 

Rebrov: A magyar bajnokság magas színvonalú
„Az Újpest elleni bajnoki következik, olyan derbi, amelyben elképesztő légkör uralkodik. Már minden jegyet eladtak” – nyilatkozta Szerhij Rebrov a hétvégi forduló előtt az egyik ukrán portálnak, amely azt firtatta, a szaúdi al-Ahli után miért éppen egy magyar csapat ajánlatát fogadta el.
„Magyarországon a bajnokság egész magas színvonalú. Összehasonlítva az ukrán élvonallal, nem látok sok különbséget. A csapatoknak tíz légiósa lehet, ezt szinte mindenki ki is használja. Nem vagyok hatvan- vagy hetvenéves, csak most kezdtem az edzői munkám, és nagyon izgatott, hogy itt próbáljam ki magam”
– tette hozzá.
Azt mondta, ugyan Szaúd-Arábiában tízszer annyit költ egy klub, mint Magyarországon, de az éghajlat elviselhetetlen, olyan magas páratartalomban nehéz intenzív futballt játszani. „Az al-Ahlival egy évre szóló szerződést kötöttem 2017-ben, azzal a megállapodással, hogy ha kölcsönösen elégedettek vagyunk, meghosszabbítjuk. Nem így lett, örülök, hogy méltósággal váltunk el egymástól.”

A középpályás elmondta, hogy már a szombati bajnoki megkezdése előtt eldőlt, hogy megvan az aranyérem, hiszen a rivális Vidi nem tudta legyőzni a Puskás Akadémiát, szerinte ez is befolyásolta a hozzáállásukat, és ez eredményezte a 3–2-es vereséget.

„A bajnoki címet nem egy meccsen, hanem az egész idényben nyújtott teljesítményünk alapján teljesen megérdemelten nyertük meg. Honfitársam, Ivan Petrjak is nagyszerűen futballozott, gyakran szerzett gólokat, vagy adott gólpasszokat. Azt hiszem, ez volt pályafutása egyik legjobb idénye” – mondta.

Összehasonlítva az NB I és az ukrán élvonal színvonalát, úgy fogalmazott: az itteni egy tisztességes bajnokság, amelyben minden csapat képes akár a dobogóért is harcolni, és akadnak váratlan eredmények. Kiemelte, hogy sok néző kíváncsi a Fradira, és az ilyen légkörben lejátszott meccsek kétszer olyan élvezetesek. „A magyar bajnokság egyre növekszik, új stadionok épülnek, a szurkolók boldogan mennek a bajnokikra.”

Elmondta, hogy érvényes szerződés köti a klubhoz, ezért marad a következő idényre is. „Nagyon jól akarunk játszani a Bajnokok Ligájában. Edzőnk, Szerhij Rebrov maximalista, és arról álmodunk, hogy bejutunk a csoportkörbe. Minden tőlünk függ, hiszen jó csapatunk van. Természetesen nehéz lesz kiharcolni, de van rá esélyünk.”

Hogy a szereplése vajon elég lesz-e arra, hogy Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány meghívja a válogatottba? „Minden ukrán futballistának ez a gyerekkori álma. Engem is az hajt előre, hogy elérjem ezt a célt. Nem csupán azt szeretném, hogy felhívjam magamra a figyelmet, de meg akarok ragadni, és hasznos csapataggá szeretnék válni a válogatottban” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik