FTC: akár három magyar válogatott is távozhat a nyáron

Vágólapra másolva!
2019.05.29. 10:35
null
Botka Endrének külföldi kérői vannak (Fotó: Tumbász Hédi)
Könnyen lehet, hogy a 24 éves, kétszeres válogatott Botka Endre távozik a Ferencvárostól – ő a harmadik magyar válogatott futballista, akinél bizonytalanná vált a ferencvárosi folytatás.

 

Botka Endrének külföldi kérői vannak, és miután a most befejeződött idényben csak 11 bajnokin kapott szerepet a Fradiban, nem lenne meglepő, ha távozna, bár a Transfermarkt szerint 2021-ig szól a szerződése.

Mint ismeretes, Botkán kívül a 25-szörös válogatott Böde Dániel is távozhat a nyáron, és bizonytalan a jövője a 37 éves, lejáró szerződésű Leandrónak is. Utóbbiakkal kapcsolatban Hajnal Tamás, az FTC sportmenedzsere a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, nem született még meg a döntés a jövőjükkel kapcsolatban.

Nem zárható ki továbbá, hogy Holczer Ádám is más csapatban folytatja, a kapus iránt a Paksi FC érdeklődik. Holczer eddig az FTC második számú kapusának számított, de a héten a zöld-fehérek szerződtették a Honvédtól távozó kapust, Gróf Dávidot.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (?, Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
Távozók: Julian Koch (lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Botka Endre, Böde Dániel (érdeklődik iránta: Paks), Holczer Ádám (érdeklődik iránta: Paks), Fernando Gorriarán (uruguayi), Leandro (lejár a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik