FTC: a Molnál is nagyobb szponzor érkezhet – Kubatov

Vágólapra másolva!
2018.07.10. 21:45
null
Kubatov Gábor és Orosz Pál válaszolt a szurkolók kérdéseire (Fotó:<a href="http://www.fradi.hu" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Ferencváros labdarúgócsapata ma az Üllői úton szurkolói ankétot tartott, amelyen Kubatov Gábor klubelnök és Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója válaszolt a drukkerek kérdéseire – az eseményről az ulloi129.hu szurkolói portál számolt be részletesen. 

 

A szurkolóktól érkező kérdések egyik köre egyrészt a közelgő nemzetközi kupaszereplésre, a keret összetételére, illetve Thomas Doll vezetőedző pozíciójára vonatkozott.

Nem félünk a Maccabitól, azt mondtuk, hogy komoly ellenfél, amelyet egyáltalán nem szabad félvállról venni. Hol vannak a magyarok? Nézzünk szét itthon és a többi bajnokságban is, hol vannak a magyarok? Megpróbálunk magyar tehetségeket idehozni, a DVSC-nek van egy fiatalja, el akartuk hozni, kérnek érte hárommillió eurót. Amióta itt vagyunk, nyertünk hosszú évek után bajnokságot, három Magyar Kupát, erre tellett az erőnkből eddig. Thomas Dollnak egyéves szerződése van, amit ki fog tölteni. A szerződésében nincs teljesítményről szóló pont" – idézi a fentiekkel kapcsolatban az ulloi129.hu Kubatov Gábort.

Orosz Pál vezérigazgató hozzátette, jelenleg 13 légiós van a csapat keretében, és mivel az NB I-ben csak tíz külföldinek a játékengedélyét válthatják ki, lesznek, akiktől elköszönnek (mint az NSO jelezte, Julian Koch, Rui Pedro és Dejan Georgijevics távozhat).

Kubatov Gábor azzal kapcsolatban is kapott kérdést, hogy a Ferencvárosnak lehet-e olyan nagy szponzora, mint a Vidinél a Mol, illetve elképzelhető-e a jövőben egy, a fehérvárihoz hasonló névváltoztatás.

Komoly tárgyalásokat folytatunk egy legalább akkora, ha nem nagyobb szponzorral, mint a Mol, jó irányba haladunk, nem kell aggódni. Ha létrejön a megállapodás, akkor a nevünk természetesen nem változik meg" – mondta az elnök, aki hozzátette, nincs az a pénz, hogy a klub neve, színe vagy címere megváltozzon.

A szurkolók és az együttes kapcsolata szintén terítékre került, ahogy a pirotechnika kérdésköre is.

„A szurkolói hozzáállást meg kellene változtatni, nagyon negatív – reagált a témára Kubatov. – Például játszunk Kispesten, egy tökéletes védés után tizenegyest ítélnek ellenünk, 1–1 a vége, erre azt kiabálják nekik, hogy vedd le a mezt, mikor kimennek a szurkolókhoz, pedig mindent beleadtak. Vagy van egy fiatal gyerek, akit idehoztunk, már a melegítésnél kapta a megjegyzéseket, még pályára se lépett. Elment máshová, most válogatott. Ki kéne próbálni talán azt, hogy folyamatosan biztassuk őket, türelemmel legyünk velük. A pirotechnika egy bonyolult világ, néha én is megengedőbb vagyok a kelleténél. A szövetség hozzáállásáról elég annyi, hogy célozgatnak, jó lenne a megállapodás a szurkolókkal, s amikor ez megtörténik, megbüntetnek minket, aztán panaszkodnak a nézőszámokra, ami nálunk a legmagasabb, s mi kapjuk a legtöbb büntetést... A szurkolóknak elmondtam, ha az MLSZ-szel elintézik a pirotechnikát, mi nem vétózzuk meg, csak UEFA-meccsen nem engednénk, a hazai bajnokságban ettől eltérhetnénk, de nehéz meghúzni, hogy hol legyen a határ, sajnos nemrég volt egy baleset is."

Az ankét vége felé a Fradiváros témakörével kapcsolatban is érkezett kérdés.

Közbeszerzés kiírása előtt áll a Fradiváros. Sok erőt és energiát tettünk bele a tervezésbe, nincs hasonlóra példa Európában. Nem csak sportkomplexumot szeretnénk, hanem rendezvényközpontot is, amely bevételt termel. Három-négy év alatt tudjuk felépíteni, 2022-re lehet készen jelen állás szerint" – válaszolta erről Kubatov Gábor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik