Jelentős bevételhez juthat az FTC (Fotó: Szabó Miklós)


A Molde elleni oda- és visszavágón a tét a dicsőség mellett eurómilliókban mérhető, ha a Ferencváros bejut a csoportkörbe, 15.25 millió eurót vághat zsebre, ami 5.3 milliárd forintnak felel meg. Ez újabb távlatokat nyithatna (a jövőbeni játékosvásárlásokat illetően) a klub előtt – írtuk a Nemzeti Sport pénteki lapszámában.

A csakfoci.hu megvizsgálta, pontosan hogyan, milyen lehetséges bevételekből áll össze ez az összeg, illetve mennyi pénz jut az FTC kasszájába, ha végül az Európa-liga csoportkörébe kvalifikál. Ami biztos, az FTC már 6.4 millió eurót, vagyis 2.3 milliárd forintot keresett Európában.

A BL-ben a csoportmérkőzéseken elért minden győzelem 2.7 millió, a döntetlen 900 ezer eurót ér. Ehhez járna még egy, az UEFA rangsorában elfoglalt helyezés alapján kiosztott támogatás (ez is minimum 1.1 millió euró), illetve a televíziós és marketing-bevételekből is jelentős összeg juthatna a Ferencvárosnak.

Ha a Fradi nem tudna felülkerekedni a Moldén, akkor az Európa-liga főtábláján folytatja. Ebben az esetben az eddig megkeresett 6.4 millió euróhoz jön még az El-részvételért 2.92 millió euró (mintegy 1 milliárd forint), illetve a csoportmérkőzéseken győzelmenként 570 ezer, döntetlenenként pedig 190 ezer euró jár a kluboknak.