Fradi-Vidi verseny az aranyért - az NSO-olvasók szerint

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.29. 13:16
A labdarúgó NB I 1. fordulója után érdemes megnézni, hogy olvasóink mire számítanak a szezonban. Kiértékeltük a múlt heti felvezető cikkek során kiírt szavazásainkat, amelyekből kiderül, az NSO-olvasók Ferencváros–Videoton versenyfutásra számítanak a bajnoki címért, a többség szerint kiesik a Lombard Pápa és a Mezőkövesd.
Olvasóink Fradi–Videoton versenyfutásra számítanak az aranyéremért (Fotó: Veres Viktor – archív)
Olvasóink Fradi–Videoton versenyfutásra számítanak az aranyéremért (Fotó: Veres Viktor – archív)
Olvasóink Fradi–Videoton versenyfutásra számítanak az aranyéremért (Fotó: Veres Viktor – archív)
Olvasóink Fradi–Videoton versenyfutásra számítanak az aranyéremért (Fotó: Veres Viktor – archív)
Olvasóink Fradi–Videoton versenyfutásra számítanak az aranyéremért (Fotó: Veres Viktor – archív)

 

EZ LESZ AZ NB I VÉGEREDMÉNYE AZ NSO OLVASÓI SZERINT
1. Ferencváros
2. Videoton
3. Győri ETO
4–6. DVSC-Teva, DVTK, Bp. Honvéd
7–10. MTK, Haladás, KTE-Phoenix Mecano, Újpest
11–14. Pécsi MFC, Kaposvár, Paks, Puskás Akadémia
15–16. Mezőkövesd, Lombard Pápa
Ahol egy sorban több csapat is szerepel, ott a szavazatszámok alapján nem lehetett egyértelmű különbséget tenni a csapatok között a csaknem egyenlő százalékarányok miatt.

A legutóbbi, az előző szezonra vonatkozó tavaszi olvasói szavazásunkon a Győri ETO győzött, és akkor be is jött a voksolók tippje, hiszen Pintér Attila csapata meg is nyerte a bajnokságot. A második helyen akkor a Videoton végzett az NSO-olvasóknál, és ez a tipp is bejött, hiszen a fehérváriak ezüstéremmel zártak. A Ferencvárost azonban túl értékelték tippelőink, hiszen a harmadik helyre várták, de csak az ötödik helyen fejezték be a 2012–2013-as szezont a zöld-fehérek.

A várakozások ezúttal még nagyobbak a Fradival szemben. A vezetőségnek az új igazolásokkal, az őket beharangozó nagyívű nyilatkozatokkal, illetve azzal, hogy Ricardo Moniz vezetőedző is egyértelműen a bajnoki címet határozta meg elérendő célként, sikerült elérni, hogy a Ferencvárost a legtöbb fórumon a bajnokság esélyesei közé sorolják.

Így vannak ezzel olvasóink is. A bajnoki címre vonatkozó kérdésünkre – „Melyik csapat nyeri meg a labdarúgó NB I 2013–2014-es szezonját?” – hétfő reggeli állás szerint csaknem nyolcezren szavaztak, ötven százalékuk a Ferencváros elsőségét várja. Második helyen a Videoton, a harmadikon a DVSC-Teva, a negyediken pedig a Győri ETO zárt, de utóbbi két csapat együtt is csak 16 százalékot kapott.

Az egyes csapatokra vonatkozó, a nyári erősítéseket és várakozásokat összefoglaló cikkeknél minden egyes klub várható helyezésére külön is lehetett szavazni. Ebből kiderült, hogy a Győr esetében például csak a szavazók 20 százaléka bízik abban, hogy a csapat megvédi a címét, 45 százalék szerint dobogón, 28 százalék szerint a 4–8. helyen végeznek Koltai Tamásék, akik szombaton a DVTK elleni 1–1-es döntetlennel rajtoltak.

A bajnokságot a Haladás ellen jó játékkal és győzelemmel kezdő Videotont a többség (84 százalék) az 1–3. hely valamelyikére várja. Szavazásaink alapján úgy tűnik, olvasóink elsősorban Videoton–Ferencváros versenyfutást várnak az aranyéremért. A külön csak a Ferencvárosra vonatkozó voksolásban a 4200-ból több mint 2500-an bajnoki címre szavaztak (60 százalék), míg összesen több mint 3500-an várták dobogóra zöld-fehéreket (85 százalék).

Böde Dánielék tehát már a szezon előtt maguk mellé állították a drukkereket, de azt ők is tudják, a Pécs ellen mutatott, 2–1-es sikert eredményező játéknál a folytatásban azért biztosan több kell. Már vasárnap a Videoton elleni rangadón is, ami – ha bejön olvasóink tippje, és a fehérváriak valóban a Ferencvárossal csatáznak majd az aranyért – még a folytatásban nagy jelentőséggel bírhat, és képet adhat a két csapat valós erejéről.

A Debrecent a legtöbben a 4. vagy annál rosszabb helyre várják, az előző idényhez képest visszaesésre számítanak a legutóbb bronzérmes, Kecskeméten 3–1-es vereséggel nyitó Honvédtól (a 4–8. helyre várják a kispestieket), előrelépésre az előző idényben 10. DVTK-tól (1–6. hely). A Pakssal szemben szombaton 2–1-re alulmaradó Újpestet ezúttal is a 7–14. helyre várják, vagyis Balajcza Szabolcs vészjósló nyilatkozata ellenére a többség nem gondolja úgy, hogy kiesnek a lila-fehérek. A 15–16. helyre a legtöbben az újonc Puskás Akadémiával ikszelő Lombardot és az MTK-tól 3–0-s vereséget szenvedő Mezőkövesdet várják.

(A szavazásokat még nem zártuk le, a korábbi cikkeknél továbbra is voksolhatnak.)


NB I, 1. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
IdőpontMérkőzés (Tv)
Játékvezető
Július 26., péntek
19.00Lombard Pápa–Puskás Akadémia FC 1–1Iványi Zoltán
Július 27., szombat
16.30Újpest FC–MVM Paks 1–2Németh Ádám
19.00Pécsi MFC–Ferencváros 1–2 Szabó Zsolt
19.00MTK Budapest–Mezőkövesd-Zsóry 3–0
Becséri Dániel
21.00Győri ETO FC–Diósgyőri VTK 1–1Erdős József
Július 28., vasárnap
16.30Videoton FC–Haladás 2–0Andó-Szabó Sándor
18.30KTE-Phoenix Mecano–Bp. Honvéd 3–1Solymosi Péter
20.30Debreceni VSC-Teva–Kaposvári Rákóczi 7–1Farkas Ádám
MENETRENDTABELLAGÓLLÖVŐLISTACSAPATOKJÁTÉKOSOK
NB I, 2. FORDULÓ – PROGRAM
IdőpontMérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 2., péntek
19.00MVM Paks–PMFC (Sport1)
Augusztus 3., szombat
16.30DVTK–MTK (Sport1)
19.00Kaposvár–KTE-Phoenix Mecano
19.00Haladás–Győri ETO (Sport1)
21.00Puskás Akadémia–Újpest (M2)
Augusztus 4., vasárnap
16.30Ferencváros–Videoton (Duna Tv)
18.30Bp. Honvéd–Lombard Pápa (Sport2)
20.30DVSC-Teva–Mezőkövesd-Zsóry (Sport2)
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a labdarúgó NB I 2013–2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik