FFT: Urbán Flórián és a tv-székház ostroma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.20. 19:24
A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal utánanézett, mit csinált Urbán Flórián 2006-ban a tv-székház ostrománál.

A rendszerváltás utáni magyar politikatörténet emlékezetes napja volt 2006. szeptember 18., amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kiszivárgott balatonőszödi beszéde után több tízezres tömeg vonult az utcára Budapesten, követelve a kormányfő távozását, és a feldühödött tüntetők az éjjel megostromolták, majd elfoglalták a Magyar Televízió gyenge rendőri védelmet kapó Szabadság téri székházát. Híresség is akadt a tüntető tömegben: ahogy a Blikk fotója leleplezte, ott volt a Szabadság téren Urbán Flórián, az egyebek mellett az Újpest, a belga Mechelen és Anderlecht vagy a Zalaegerszeg korábbi, 40-szeres válogatott labdarúgója.

Igazi kemény legény, aki a pályán sem ismert tréfát, és aki mindig amolyan „ami a szívén, az a száján” típus volt, keresetlen stílussal. A (sport)médiában futótűzként terjedt a fénykép, amelyen Urbán haragos arckifejezéssel rázza az öklét a tömegben. És hogy mit kiabált? „Ria, Ria, Hungária!” – felelte a Vas Népének és a Veszprémi Naplónak adott interjúban Horog László kérdésére válaszolva Urbán Flórián.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik