FFT: miért verte meg Véber György a piacfelügyelőt?

Vágólapra másolva!
2020.02.22. 19:11
A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal felidézi, miért verte meg Véber György az újpesti piacfelügyelőt.

A Sport plusz hetilap 1997 decemberében szokása szerint megválasztotta – egyebek mellett – az Év labdarúgóját, aki az Újpest irányítója, Véber György lett. A szerkesztőség néhány nap múlva azonban kapott egy névtelen telefonhívást. „Írtak egy cikket a múlt heti számukban, amiben Véber Györgyöt választották az Év legjobbjának. Csak azért telefonálok, mert szeretném, ha tudnának arról, milyen ember is tulajdonképpen ez a legjobbnak választott futballista, és mit csinált azon a napon, amikor a kislánya megszületett” – szólt a hang. „Írtak egy cikket a múlt heti számukban, amiben Véber Györgyöt választották az Év legjobbjának. Csak azért telefonálok, mert szeretném, ha tudnának arról, milyen ember is tulajdonképpen ez a legjobbnak választott futballista, és mit csinált azon a napon, amikor a kislánya megszületett” – szólt a hang.

Majd a telefonáló elmondta, hogy a futballsztár december 5-én úgy megrugdosta az újpesti piacfelügyelőt, hogy azt kórházba kellett szállítani. A lap nyomban rá is kapott a témára, a szerkesztő tárcsázta a Szent István téri piac központját, ahol megerősítették, hogy valóban történt náluk ilyen eset, de a sértettet nem tudják telefonhoz adni, mert azóta is kórházban van, immár csaknem egy hete.

Később aztán sikerül találkozni vele, T. Ferenccel. Az újságírót először az döbbentette meg: az ember, akit Véber állítólag bántalmazott, jól megtermett, 185–190 centiméter magas, vaskos testalkatú, erős kézszorítású férfi.

A férfi aztán elmondta: a veséjén és a lágyékán érték rúgások, és a kivizsgálások után hat napra benntartották a kórházban. Feljelentést még nem tett, de fontolgatja, bár nem az a típus…

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik