FFT-könyvklub: Varga Zoli disszidál

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.05.16. 14:33
Védőbeszéd Varga Zoltán mellett, vagy inkább vádirat mindenki ellen, aki nem Varga Zoli... 

Bartus László könyve, amit a 2010-ben elhunyt Fradi-legendáról, Varga Zoltánról írt még 2000-ben, tulajdonképpen botránykönyv, mert aki ebben a könyvben nem kap egy méretes verbális jobbhorgot, az soha nem is volt az Üllői út környékén sem. Persze Vargán kívül, mert róla csak jót lehet olvasni – egyedül ő volt hófehér, mindenki más a Sötétség Birodalmából érkezett.

A szöveg tulajdonképpen egy bő lére eresztett védőbeszéd Varga Zoltán mellett. Pontosítok: egy vádbeszéd mindenki ellen, aki nem Varga Zoltán. Elolvasás előtt azt gondolná az ember, hogy a címben a disszidál szó azért van dőlt betűvel szedve, hogy jelezze: ez a szó normál körülmények között nem is létezhetne, csupán egy zsarnoki társadalmi rendszer nyelvi hozadéka, ám olvasás közben kiderül, hogy ez nem annyira Varga 1968-as disszidálásának a története, sokkal inkább az, hogyan és miért kellett „disszidálnia” Vargának a Ferencváros kispadjáról 1997-ben.

AFourFourTwo könyvklubjábanajánlja a megosztó, ám rendkívül informatív könyvet a karanténban töltendő hosszú órák hasznos eltöltéséhez!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik