FFT: köddé vált – hová tűnt a Fradi BL-vagyona?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.26. 18:32
A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar labdarúgás számos abszurd „ügyirata” közül. A legfrissebb lapszámában az FTC eltűnt BL-vagyonának nyomába eredt a futballmagazin.

A történet 23 év távlatából és a rendszerváltás utáni kaotikus évek ismeretében is hátborzongató. A Ferencváros az 1995-ös őszi Bajnokok Ligája-szereplése (amely az első, és mindmáig egyben az utolsó előtti magyar részvételt jelentette az elitligában) után mindent egybevéve 706 millió forinttal gazdagodott akkor, amikor a klub éves költségvetése 160-180 millió forint volt (míg a Békéscsabáé például 38 millió). Ebből az összegből egy esztendővel később szinte már semmi sem maradt, és a zöld-fehér klubot a csődveszély fenyegette. Alig két évvel a BL-szereplést követően, 1997 végén pedig a deficit 439 milliót tett ki, míg a köztartozások 154 millióra rúgtak.

Hogyan lehetséges ez? Az újságok évekig keresték a választ cikkeikben, de a kép alig tisztult az évek során. Az FFT szóra bírta a vádak kereszttüzébe került dr. Szívós István akkori FTC-elnököt és Havasi Mihály menedzsert is, akiket viszont minden vizsgálat tisztának talált.

A Fradi köddé vált millióiról szóló cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik