FFT: Csatárként kezdte, védőként lett klasszis – nagyinterjú Juhász Rolanddal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.24. 14:12
Miért nem tudta visszacsalogatni Husztit a válogatottba? Miért szeret ingatlanokkal foglalkozni? Coldplay vagy Kis Grófo? A most visszavonuló Juhász Roland 2017-ben válaszolt a FourFourTwo-olvasók kérdéseire. Az interjú most is aktuális.

Ízelítő az interjúból:

Juhász Roland (Forrás: fourfourtwo.hu)
Juhász Roland (Forrás: fourfourtwo.hu)

– Melyik volt a legnagyobb bravúr? A Milan ellen szerzett gólod a San Siróban?
giovanni, sms
– Nem az volt életem meccse. Viszont a bemutatkozó találkozóm az Anderlechtben nagyon jól sikerült. Szinte le sem ültem az öltözőben, már Lampard és Drogba, azaz a Chelsea ellen játszottam BL-mérkőzést. Ugyan kikaptunk egy-nullára, de a mai napig sok Anderlecht-drukker emlegeti ezt az összecsapást. Egy játékos életében mindig nagyon fontos, hogyan sikerül a belépő az új csapatában. Nekem jól sült el! Elég nagy váltás volt: az MTK-val ötszáz szurkoló előtt játszottunk Tatabányán, a Chelsea ellen négyezer drukker kísért el minket Londonba.

– Köztudottan jóban voltál Huszti Szabival – csodálkoztál, amikor megírta a levelét? Igaz, hogy akkor te is elgondolkodtál a folytatáson? Miért nem tudtad rábeszélni, hogy térjen vissza a válogatottba?
Károly, e-mail
– Nem csodálkoztam, mert korábban beszéltem vele arról, hogy hangot ad az elégedetlenségének. Amikor annak idején megkerestek ebben az ügyben, és kiálltam Szabi mellett, akkor azért tettem, mert tudtam, hogy Szabi mire, elsősorban a körülményekre gondol. (FFT: Fel sem vetődött benned, hogy te is lemondd a válogatottságot?) Á, nem! Akkor nem, annak ellenére sem, hogy voltak gondok. (FFT: Ezek szerint Egervárival jó volt a kapcsolatod?) Igazából persze… (FFT: Csak mert felhoztad, hogy voltak problémák, és ezek részben hozzá köthető dolgok voltak, legalábbis Szabi szerint.) Nem csak… Kár, hogy Szabi nem várt még egy kicsit, mert azóta sokkal jobb körülmények között készültünk a válogatottnál. (FFT: Próbáltad rábeszélni, hogy változtassa meg a döntését?) Nézd, akkor már túl volt egy visszajövetelen, szóval, biztos voltam benne, hogy másodszor nem tér vissza a válogatotthoz. Ebből is látszik, hogy a döntése nem Sanyi bá' ellen irányult.

– Mi volt a legszebb élményed az Eb-ről?
Deep Purple, fourfourtwo.hu
– Az Izland elleni mérkőzés, de nyugodtan mondhatom a marseille-i két napot. Az egyenlítő gólunk is annak volt köszönhető, hogy ilyen sok magyar kilátogatott a mérkőzésre. A stadionnak is különleges atmoszférája van, és ott ennyi magyarral átélni a meccs végét úgy, hogy közben sejtettük, az Izland elleni döntetlennel továbbjutottunk. Ezért minden megérte! (FFT: Ha kimaradt volna az Eb az életedből, akkor…) Ebbe nem is gondolok bele. Azért is hangsúlyoztam annak idején, hogy pályafutásom legfontosabb tavasza következik. Tényleg katasztrófa lett volna, ha nem jutok ki az Európa-bajnokságra. Pedig erről álmodtam éveken keresztül. El sem tudom képzelni, hogy mi történik, ha engem hív fel a kapitány Vili (Vanczák Vilmos – a szerk.) vagy a Leo (Leandro – a szerk.) helyett. Ez szörnyű lehetett nekik, de hála Istennek, én ott lehettem a srácokkal, ez volt életem egyik legszebb élménye.

– Mihez kezdesz a megkeresett pénzeddel? Eldöntötted már, mibe fektetsz be?
Charlesmonsun, e-mail
– „Hobbiszinten” ingatlanos vagyok, felújítok lakásokat, majd értékesítem, néha kiadom, máskor eladom őket. Szeretem, ha egy rossz adottságú lakásból is ki lehet hozni valami izgalmasat. Van egy belsőépítész barátom, akivel évek óta együtt dolgozom. Ő tudja, mik az igények. (FFT: Ezt hosszabb távon tervezed?) Időszakosan jó, de nem napi szintű elfoglaltság, nem ez lesz a fő profilom. Inkább a sport mellett szeretnék maradni. És hogy mit hoz a jövő? Azt nem tudom.

A Juhász Rolanddal készült interjú teljes terjedelmében elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik