FFT: azok a 2000-es évek! A Lokitól Koplárovicson át Lotharig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.30. 12:19
Idehaza a Debrecen évtizede volt a XXI. század első tíz éve. A Loki 2005-ben lett története során először bajnok, és 2010-ig csak egyszer kellett beérnie az ezüsttel. Ráadásul Herczeg András vezérletével 2009-ben bejutott a Bajnokok Ligája, majd egy évvel később az Európa-liga csoportkörébe is.

A Debrecen nem csupán saját nevelésű labdarúgóira, de külföldről és Budapestről odaszerződő hazai sztárokra és kifejezetten jó légiósokra is építhetett. Csak éppen méltó stadionja nem volt, az idelátogató külföldi riválisok nem hittek a szemüknek, amikor megtudták, hogy az Oláh Gábor utcai mobillelátós „aréna” nem az edzőpálya – az új Nagyerdei Stadion nagyjából éppen akkorra épült fel, amikor véget értek a szép idők.

Ettől még volt realitás Szima Gábor tulajdonos nagyra törő terveiben, a cívis város hosszú éveken át uralta a magyar futballt, nem véletlen, hogy a Ferencváros 1995-ös BL-csoportkörös szereplése óta hasonló bravúr egyedüliként a Lokinak sikerült. Más kérdés, hogy a Liverpool, Fiorentina és Lyon fémjelezte csoportban nemhogy a pont-, de még a gólszerzés is csak nehezen sikerült.

A cikk második részét elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik