FFT: az a 24 évvel ezelőtti kiállítás – amikor a Király meztelen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.18. 14:31
A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal Király Gábor 24 évvel ezelőtti kiállítását eleveníti fel.

Néhány héttel ezelőtt, március 16-án a Ferencváros–Haladás NB I-es mérkőzés 70. percében szinte rendkívüli dolog történt: piros lapot kapott Király Gábor, a vendégek kapusa. Történt, hogy Lovrencsics Gergő góljánál két ferencvárosi támadó lesen állt, és bár nem avatkoztak játékba, a kapus megítélése szerint zavarták őt a védésben. A játékvezető, Karakó Ferenc nem így látta, és megadta a gólt, amit olyannyira sérelmezett a szombathelyi kapus, hogy egy sárga lap után a játékvezető a pirosat is nyomban felmutatta neki.

A 42 esztendős kapus 1993 óta profi labdarúgó – ebből tizennyolc évet Németországban és Angliában játszott, szerepelt Európa-bajnokságon is – és nem jellemző rá, hogy kiállítanák. 1995 őszén mégis kapott már piros lapot Király Gábor, igaz, már a lefújás után, egy kirívóan sportszerűtlen megmozdulásért.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik