FFT: A láthatatlan Fradi-légió

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.05.29. 10:32
null
A FourFourTwo magazin Döglött akták című rovatában elevenítette fel a legendássá vált FTC–Veszprém meccset 1991-ből (Fotó: fourfourtwo.hu)
A FourFourTwo magazin Döglött akták című rovatában elevenítette fel a legendássá vált FTC–Veszprém meccset 1991-ből, amely olyan jogi bonyodalmakhoz vezetett, hogy hajszál híján a Ferencváros 1992-es bajnoki címébe került.

 

Akkoriban még nem voltunk tagja az Európai Uniónak (lévén, hogy nem is volt Európai Unió), és az a szabály volt érvényben a magyar bajnokságban, hogy egy meccsen egy csapatban legfeljebb három idegenlégiós lehet egyszerre a pályán. 1991. november 9-én, az Üllői úton játszott Ferencváros–Veszprém bajnoki mérkőzésen azonban a Fradi szabályszegést követett el, mert az 59. percben Deszatnik Péter helyére csereként pályára küldte a korábbi szovjet válogatott, akkor már ukrán állampolgár Rácz Lászlót.

Így ő volt a csapat negyedik külföldije, hiszen a kezdőcsapatban volt a szovjet állampolgár Szergej Kuznyecov, az erdélyi magyar, ám román állampolgár Szenes Sándor, majd a 25. percben a megsérült Albert Flórián helyére beállt Patkós Csaba, aki szintén romániai magyar volt. Mindössze öt percig játszott a megengedettnél több légióssal a Fradi, mert a 64. percben Kuznyecov piros lapot kapott, miután könyökkel orrba vágta az egyik veszprémi játékost.

A mérkőzést Keller József szabadrúgásgóljával 1–0-ra megnyerte az FTC, de persze a meccs után már mindenki a négy légiósról beszélt. Pereskedés kezdődött, fenyegetésekkel, verbális erőszakkal, egymásnak ellentmondó újabb és újabb ítéletekkel – végül kiderült, hogy a tét a bajnoki cím.

A történet elolvasható a FourFourTwo.hu-n,IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik