Ferencváros: Orosz szerint a dobogó bravúr lenne, az MK-siker a cél

Vágólapra másolva!
2011.10.18. 12:03
Több százmillió forint érkezett két új szponzorral a Ferencváros labdarúgócsapatához, s a több évre szóló megállapodások egyfajta nyugalmat adnak, a játékosok úgy készülhetnek, hogy tudják, megkapják a fizetésüket – mondta Orosz Pál a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója ezt nagy eredménynek nevezte, mivel a klub márciusi visszavételekor még több havi fizetéssel tartoztak a játékosoknak. A most meglévő pénz decemberig biztosan elég a bérek kifizetésére – jelentette ki. A futballklubot érintő tárgyalásokról Orosz Pál elmondta, „McCabe úrral az FTC mint egyesület tárgyal, mi csak tárgyai vagyunk az egyeztetéseknek. Úgy tudom, Kubatov úrék egy hónappal kitolták a tárgyalások határidejét, de most már csak a részletekről egyeztetnek."

Orosz Pál szerint ahhoz, hogy egy klub – így a Ferencváros is – biztosan dobogóesélyes legyen a magyar bajnokságban, milliárdos befektetés kell. „A magyar labdarúgásban lévő pénzek viccesek a nemzetközi futballban lévőkhöz képest" – jelentette ki a vezérigazgató, hozzátéve, hogy az Ajax Amsterdamot kis költségvetésű egyletként szokás emlegetni, de évi 65 millió eurós büdzséje így is jóval több mint tízszerese a Fradi pénzének.

A Ferencváros vezérigazgatója azt mondta, ebben a szezonban a Magyar Kupára koncentrálnak, mert annak megnyerésével ki lehet lépni a nemzetközi porondra. A bajnokságban Orosz Pál szerint idén elszállni látszik a dobogó, nagy bravúr lenne odaérnie a jelenleg utolsó előtti csapatnak, amely tizenkét forduló után huszonnégy pont hátrányban van a listavezető DVSC-hez képest, de még a jelenleg harmadik Diósgyőrtől is tizenhárom ponttal lemaradt.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezetője úgy vélte, a Pápa elleni idegenbeli győzelemmel az együttes elindult felfelé, s a következő körben az Újpest elleni hazai derbit mindenképpen meg kell nyerniük, mivel ez a legfontosabb meccs minden évben. „Minden professzionális szemléletű játékosnak várnia kell az ilyen rangadókat, hogy bemutathassa, mit is tud. Ez nem lehet lelki teher, itt profi játékosok játszanak profi fizetésekért, így minimálisan elvárható tőlük a közönség kiszolgálása, márpedig a közönség azt várja, hogy verjük meg az Újpestet" – fogalmazott Orosz Pál.

A vezérigazgató szerint alakulóban van Détári Lajos gárdája, az idény közben érkezett vezetőedző munkájának jelei már megmutatkoznak, de a télen szeretnék megerősíteni a csapatot. Több posztra terveznek új játékosokat hozni, ám az anyagiak függvénye lesz, pontosan kikkel tudnak megegyezni.

A keretből fegyelmezetlenség miatt eltávolított, majd visszavett norvég-szomáliai Liban Abdiról és brazil Andrezinhóról azt mondta, kizárásuk „erős lecke volt", visszavételük pedig nem rombolja a vezetői tekintélyt. Abdi már visszakerült a csapatba, s a vezető azt várja tőle, hogy értékeljen át mindent. Kap egy utolsó esélyt, de „az éjszakázások, a mérkőzések előtti kimaradások nem megengedhetőek a Ferencvárosban, az pedig főleg nem, hogy meccs után konfrontálódjon egy játékostársával az öltözőben". „Abdi azt mondta, átértékelte magában a dolgokat, belátta a hibáját, és szeretne bizonyítani a Ferencváros színeiben. Mi megadjuk neki a lehetőséget, meglátjuk, él-e vele" – jelentette ki Orosz Pál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik