A debreceniek kezdőcsapatában ott volt Bereczki Dániel, aki januárban térdszalagszakadást szenvedett, s csak most tért vissza sérüléséből. A Loki az ötödik percben Takács Tamás révén szerzett előnyt, ám a Kövesd Koszta Márk góljával egyenlített öt perccel később.

Nem sokkal ezután a hazaiak tizenegyeshez jutottak, ám Tisza Tibor a kapufát találta el. A 21. percben Lázár Pál remek beadásából Novák Csanád fejjel volt eredményes – ezzel beállította a 2–1-es végeredményt.

A Mezőkövesdben pályára lépett a próbajátékon lévő Joyskim Dawa Tchakonte, aki korábban az AS Monacóban, a Nice-ben és a Rennes-ben is szerepelt. Szerződtetéséről a napokban dönt a Kuttor Attila vezette szakmai stáb.

A két együttes a bajnokságban kétszer találkozott eddig egymással. Júliusban a Mezőkövesd 2–1-re győzött a Nagyerdei Stadionban, októberben pedig a DVSC 2–0-ra nyert a kövesdiek vendégeként.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC–Mezőkövesd 1–2 (1–2)
Debrecen-Pallag. V.
: Nagy N.
DVSC, I. félidő: Novota – Bényei, Kinyik, Mészáros N., Ferenczi J. – Bereczki, Filip, Tőzsér, Bódi – Takács T., Tisza. DVSC, II. félidő: Novota – Kuti, Újvárosi, Szatmári, Barna – Szabó J., Filip, Jovanovic, Bíró P. – Tonhaizer, Nagy K.  Vezetőedző: Herczeg András.
Mezőkövesd: Dombó – Lázár, Hudák, Szeles, Vadnai (Dawa, 62.) – Iszlai (Farkas, 62.), Mlinar, Keita – Strestík (Brasen, 62.) – Koszta (Murai, 70.), Novák (Majtán, 38.). Vezetőedző: Kuttor Attila.
G.: Takács T. (5.),  ill. Koszta M. (10.), Novák Cs. (21.)
Forrás: dvsc.hu