Felkészülés: Seydi triplájával győzött a DVTK

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.19. 18:52
A labdarúgó NB I rajtjára készülő DVTK utolsó nyári előkészületi mérkőzésén 3–1-es győzelmet arattak a másodosztályú Balmazújváros vendégeként. A diósgyőriek kapuját a próbajátékon szereplő cseh Milos Buchta védte, míg mindhárom góljukat L'Imam Seydi szerezte.

DVTK–BALMAZÚJVÁROS DVTK–BALMAZÚJVÁROS

A találkozóra a balmazújvárosi stadion edzőpályáján került sor, ugyanis a centerpályán felújítási munkálatokat végeznek.

A hatalmas melegben elkezdődött a meccset a DVTK kezdte jobban, az élvonalbeli együttes jóformán végigtámadta az első félidőt, ám gólt csak a 43. percben tudott szerezni.

A már az első játékrészben becserélt Bacsa Patrik a bal oldalon egészen az alapvonalig robogott a labdával, beadását pedig L'Imam Seydi közvetlen közelről gólra váltotta. 0–1

A második félidőt is a miskolciak kezdték jobban, a Balmazújvárosnak azonban – lényegében a semmiből – összejött az egyenlítés. Oláh húsz méterről leadott lövését Buchta még üggyel-bajjal hárította, a kipattanónál viszont Pintér öt méterről már nem hibázott. 1–1

Az egyenlítő gól megfogta Tomiszlav Szivics együttesét, a folytatásban a Balmazújvárosnak is volt lehetősége a gólszerzésre, a sors ugyanakkor igazságot szolgáltatott, és a 82. percben ismét megszerezte a vezetést a Diósgyőr. A miskolciak új szerzeménye, Barczi Dávid viharzott el a jobb szélen, majd amikor észrevette, hogy Szalma kapus kiront a kapujából, a jóval kedvezőbb helyzetben tartózkodó Seydinek passzolt, akinek nem okozott gondot az üres kapuba passzolni a labdát. 1–2

Néhány perccel később aztán bebiztosította győzelmét a DVTK. Bacsa iramodott meg a jobb oldalon, középre tett labdáját Seydi a kapus mellett a kapuba lőtte. 1–3

A Diósgyőr teljesen megérdemelt győzelmet aratott utolsó nyári felkészülési mérkőzésén, legközelebb pedig már az NB I első fordulójában lép pályára a miskolci alakulat, amikor a címvédő Győri ETO vendége lesz.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BALMAZÚJVÁROS–DVTK 1–3 (0–1)
Balmazújváros, 500
néző. V: Karakó
BALMAZÚJVÁROS: Szalma – Bokros, Papp F., Kiss L., Németh Á. (Sárközi) – Müller (Patalenszki), Kónya, Oláh G. (Karacs), Demjén (Pintér N.) – Tóth D. (Murák), Belényesi (Urbin).
DVTK: Buchta – Vági, Alves, Kádár (Hanek), Husics (Gohér) – Gallardo (Bacsa), Kosztics, Nikházi (Csirszki), Takács P. – Tisza (Barczi), Seydi.
Gólszerző: Pintér, ill. Seydi (3)

MEZŐKÖVESD–BUDAPEST HONVÉD-MFA

Az élvonal újonca, a Mezőkövesd könnyed, 4–1-es győzelmet aratott a harmadosztályú Budapest Honvéd-MFA ellen Tatán. Véber György együttesének ez volt az utolsó előkészületi meccse a bajnoki rajt előtt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MEZŐKÖVESD-ZSÓRY–BUDAPEST HONVÉD MFA 4–1 (2–1)
Tata, 50
néző. V: Oláh G.
MEZŐKÖVESD 1. félidő:
Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai, Gévay, Éles – Farkas B., Petneházi, Melczer, Bognár I. – George, Balajti. 2. félidő: Horváth T. – Búrány, Bagi, Szalai V. (Csirmaz), Lakatos B. – Sigér, Bogdány, Irhás, Dobos – Hamar Á., Olasz D.
Gólszerző: Melczer (11-esből), George, Hamar, Olasz D. ill. Feketics

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik