Felkészülés: Radó Pintér előtt duplázott, mégis kikapott a Hali

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.02. 15:48
Bár Radó András duplájával kétgólos hátrányból még egyenlített a Haladás a Slavia Praha ellen, a csehek végül a hajrában szerzett találattal 3–2-re nyertek az Antalyában rendezett nemzetközi felkészülési mérkőzésen, amelyet Pintér Attila szövetségi kapitány a helyszínen tekintett meg.

A haladasfc.nyugat.hu beszámolója szerint a szombathelyiek nem kezdték jól a mérkőzést – amelyet Pintér Attila szövetségi kapitány és stábja a helyszínen tekintett meg –, ugyanis a félidő közepén két perc alatt két gólos hátrányt sikerült összeszedniük Halmosi Péteréknek. A szünet előtt azonban Radó András tizenegyesből szépített, így minimális különbséggel mehettek pihenőre a csapatok, 1–2. haladasfc.nyugat.hu beszámolója szerint a szombathelyiek nem kezdték jól a mérkőzést – amelyet Pintér Attila szövetségi kapitány és stábja a helyszínen tekintett meg –, ugyanis a félidő közepén két perc alatt két gólos hátrányt sikerült összeszedniük Halmosi Péteréknek. A szünet előtt azonban Radó András tizenegyesből szépített, így minimális különbséggel mehettek pihenőre a csapatok, 1–2.

A második félidőben már sokkal jobban játszottak a szombathelyiek: előbb Halmosi előtt adódott nagy helyzet, majd Radó András került a kapu elé, utóbbi már nem hibázott, és nehéz szögből talált a kapuba, 2–2. A találkozó hajrája viszont nem sikerült jól a Haladásnak, ugyanis egy tetszetős ellentámadás végén a Slavia Praha ismét megszerezte a vezetést. A folytatásban már nem sikerült az újabb egyenlítés, így a szombathelyiek ötödik felkészülési mérkőzésüket is elveszítették.

Haladás–Slavia Praha (cseh) 2–3 (1–2)
Haladás: Gyűrű – Schimmer, Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Simon Á., Fehér Z. – Nagy G., Németh M., Halmosi – Radó. Vezetőedző: Artner Tamás. Csere: Dvorschák, Zsirai, Iszlai, Szakály, Jagodics, Ugrai, Medgyes, Halmai R., Gyurján
Gólszerző: Radó (44., 60. – az elsőt 11-esből), ill. Necid (26.), Juhar (27.), Prosek (86.)

A SZOMBATHELYI HALADÁS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 8.
Edzőtábor: Törökország (Antalya), január 25–február 5.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
01. 15., Graz: Sturm Graz (osztrák)–Haladás 4–2 (Gyurján, Ugrai)
01. 21., Lendva (Szlovénia): Maribor (szlovén)–Haladás 5–0
01. 27., Belek: Haladás–Santung Luneng (kínai) 0–2
01. 31., Belek: Haladás–Viitorul Constanta (román) 0–1
02. 02., Antalya: Haladás–Slavia Praha (cseh) 2–3 (Radó 44., 60.)
02. 04.: Haladás–Slovácko (cseh) – a mérkőzés pontos időpontja és helyszíne még nem ismert
02. 08., 11.00: Haladás–Kozármisleny
02. 12., még nincs időpont és ellenfél
02. 15.: Haladás–Ajka

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik