Felkészülés: Novothny duplázott, Feczesin keretben sem volt az Újpestnél

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.14. 16:21
null
Novothny Soma már három gólt szerzett visszatérése óta (Fotó: Török Attila, archív)
Az Újpest 3–0-s győzelmet aratott a ciprusi edzőtábor első felkészülési mérkőzésén. A lila-fehérek Litauszki Róbert góljával, valamint a Dél-Koreából visszatért Novothny Soma duplájával 3–0-ra legyőzték a görög másodosztály 5. helyén álló Apollon Lariszát.

Novothny ezzel már három gólnál jár a téli felkészülés alatt – egy héttel ezelőtt a Tiszakécske kapuját vette be.

A találkozón nem lépett pályára az Újpestben ősszel nyolc gólt jegyző, ezzel az NB I-es góllövőlistát jelenleg vezető Feczesin Róbert, valamint a szeptemberben szerződtetett, az élvonalban és a Magyar Kupában is egy mérkőzésen szóhoz jutó Antonio Perosevic. Egyébiránt a Ciprusra kiutazott 23 futballista közül hosszabb-rövidebb ideig, de 21-en is bizonyítási lehetőséget kaptak Nebojsa Vignjevics vezetőedzőtől.

Feczesin és Perosevic kimaradásának okáról sem hivatalos honlapján, sem a Facebook-odalán nem adott tájékoztatást az Újpest. Feczesin esete azonban annyiból is érdekes, hogy a játékos épp az elutazás előtt árulta el, bár részt vesz a ciprusi edzőtáborban, egyáltalán nem biztos, hogy tavasszal is a Megyeri úton futballozik, bár szívesen maradna, de az újpesti klubvezetésen múlik, így is lesz-e.

FELKÉSZÜLÉS
Újpest FC–Apollon Larisza (görög II. o.) 3–0 (Litauszki 47., Novothny 52., 70.)
ÚJPEST:
Banai (Pajovics, 46.) – Pauljevics (Milasinovic, 73.), Heris (Litauszki, 46.), Risztevszki (Máté, 73.), Burekovic (Balázs B., 46.)– Onovo (Rácz, 65.), Nwobodo (Bjarnarson, 46.) – Simon K. (Katona, 65.), Zsótér (Koszta, 65.), Csongvai (Szakály P., 46.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

AZ ÚJPEST FC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

A felkészülés kezdete:
2019. december 28.
Edzőtábor:január 9–19., Ajia Napa (Ciprus)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 8., szerda:
Újpest–Tiszakécske (NB II) 3–3 (Szakály P., Csongvai, Novothny)
Január 14., kedd: Újpest–Apollon Larisza (görög II. o.) 3–0 (Novothny 2, Litauszki)
Január 18., szombat:
Újpest–FK Ufa (orosz I. o.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik