Mol Fehérvár FC: hatgólos mérkőzés, Petrjak is beállt

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.07.02. 18:55
null
Futács Márkó szerezte a mérkőzés első gólját (Fotó: Török Attila)
A Mol Fehérvár FC a Topolyai SC-vel csapott össze felkészülési mérkőzésen, Felcsúton, és a találkozó 3–3-as döntetlenre végződött.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Mol Fehérvár FC–Topolyai SC 3–3 (2–2)
Felcsút.
Mol Fehérvár FC: Kovács D. – Tamás K., Mocsi, Tamás O., Hangya – Berecz, Elek, Huszti – Kovács I., Futács, Hodzic (Petrjak, 61.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Topolyai SC (a kezdőcsapat): Filipovics – Varga, Szkopljak, Antonics, Grabezs – Tomanovics, Tumbasevics – Milicsevics – Rovcsanin, Szilágyi, Lukics. Vezetőedző: Szabó Zoltán
Gólszerző: Futács (12.), Elek (30., 66.), ill. Szilágyi (28., 32.), Lukics (78.)

Felcsúton, a Pancho Aréna melletti egyik minden igényt kielégítő edzőpályán fogadta a vajdasági Topolyát a Mol Fehérvár FC, amelynek stadionjában még mindig nem megfelelő a csapvíz minősége. A csapat minősége sokkal jobb, hiszen két gólt lőtt az első félidőben a szerb első osztályban játszó ellenfelének, ellenben a tartalékos védelem kétszer is megingott, így aztán 2–2-vel vonulhattak pihenőre a felek.

A magyar együttes első két gólját Futács Márkó és Elek Ákos szerezte, a többiek meg pár kék-zöld foltot szereztek, mivel nagyon keményen futballoztak a felek – tegyük hozzá gyorsan, ezért is volt felkészülési, nem pedig barátságos a mérkőzés.

Elek Ákos annyira belejött a gólszerzésbe, hogy a fordulás és egy elképesztően nagy vendégziccer után mesteri gólt fejelt.

Beállt a fehérváriakhoz a második félidőben Ivan Petrjak, aki győztes csapat tagja lehetett volna, ha Kovács Dániel kapus nem akarja az ötösön kicselezni Nenad Lukicsot, vagy ha Futács nem hibázik ajtó-ablak helyzetben.

Három három lett tehát a végeredmény, pörgős, mozgalmas mérkőzés segítette a Mol Fehérvár FC felkészülését.

Videó: Petrjak Fehérvár-mezben, Elek-dupla, kapusbaki

Topolya: tervezik megváltoztatni a „fradis” címert, de nem menekülnek tőle

A MOL FEHÉRVÁR FC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: június 10.
Edzőtábor: június 15–27., Ausztria
Felkészülési mérkőzések (helyszín: Ausztria):
Június 22.: Fehérvár–Ahmat Groznij (orosz I.) 1–2 (Huszti – 11-esből)
Június 26.: Wolfsberger AC (osztrák I.)–Fehérvár 0–1 (Futács)
Június 27.: Fehérvár–Baník Ostrava (cseh I.) 1–1 (Pátkai)
Július 2.: Fehérvár–Topolyai SC (szerb I.) 3–3 (Futács, Elek 2)
Július 3., Fehérvár–DAC 1904 (szlovák I.)

KÖZVETÍTÉS


90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

87. perc Sárga lap az ellenfelét feldöntő Mocsi Attilának. A balról járó szabadrúgás után a bal sarok mellé fejel hétről Varga.

86. perc KIMARAD!
Futács ballal nyolcról a jobbra elvetődő kapusba lő, és a kipattanót is a kapusba pazarolja, aki ekkor pedig már a földön ült! Jobbról érkezett a beadás, mintha Petrjaktól.

86. perc Hangya középhátvédet játszik, becsúszva ment a nekilóduló, kontrázó Lukics elől.

84. perc
Petrjak elől a földön fekve is menteni tud az ötös bal sarkánál Grabezs.

81. perc Két veszélyes bal oldali beadás, az elsőt menti a kapus, a másikat a becsúszó Varga.

Az egykori szerb U21-es válogatott ék.

78. PERC HŰHA..
. Kovács kapus cselezni akar az ötösön belül, pechjére, szereli és ballal a kapuba lő két méterről NENAD LUKICS. 3–3!

76. perc
Ponjevics balról ballal remekül teker a túloldali ötössarokra, szerencsére borzalmasan veszi le a labdát ott Babics.

75. perc
Vendégszabadrúgás balról, hosszú, kirúgás. A csereember Ponjevics adta be, ha ő a 13-as.

71. perc
A vendégek jobbszellőjét kell ápolni.

70. perc
Szilágyi már előbb lement, most a fél vendégcsapat követi őt. Félsorcsere.

Gyönyörű gól, újabb Elek-találat és Kovács-assziszt.

66. perc VEZET ISMÉT A MOL FEHÉRVÁR! Kovács ível a 11-es pont elé, Tamás O. harcol a védőkkel, az ötös bal sarka elé csorog a labda, ahonnan ELEK ÁKOS a túlsó alsóba ível fejjel, nagyon szépen. 3–2!

64. perc EZ HOGYAN MARADT KI?!
Egy jobb oldali szabadrúgást a sokadszor előrehúzódó Szkopljak két méterről a jobb felső sarok mellé lő.

63. perc
Futács sóz oda nagyot egy védőnek, szabadrúgás.

61. perc Ivan Petrjak
be, Hodzic le.

56. perc De nagy mentés!
Lukics sarokkal kap passzt Szilágyitól, ballal középre ad az ötös bal sarka elől, ám tisztáz a visszafutó Tamás Olivér. A visszavetődő Kovács meg elkapja a labdát.

55. perc
Elek passzából Berecz lőne 22-ről, de keményen rácsúszik Tumbasevics. Szabadrúgás középről. Huszti ballal a sorfalba lő.

54. perc A nagyon aktív Tumbasevics újabb remek passza után Szilágyi az ötös elől nem sokkal lő a jobb sarok mellé!

49. perc Hangya bal oldali beadására szépen vetődik ki Filipovics.

46. PERC FOLYTATJUK!


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők:Kovács Dániel (Soroksár), Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Ferencváros), Rus Adrián (romániai, PAFC, legutóbb kölcsönben Sepsi OSK – Románia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:
Réti Patrik (?, BFC Siófok), Szabó Bence (?, Diósgyőri VTK), Tóth Bence (?, Vasas FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek:
Jasir Asani (albán, Partizani Tirana – Albánia), Funsho Bamgboye (nigériai, Haladás), Bruno Duarteda Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Halmai Ádám (Haladás, próbajáték), Viszar Muszliu (északmacedón, Shkëndija – Észak-Macedónia), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Nyári Patrik (Haladás, próbajáték), Pascal Struijk (holland, Leeds United – Anglia), Zsóri Dániel (Debreceni VSC)
Távozók: Bévárdi Zsombor (Vasas-kölcsön után Debreceni VSC), Joan Campins (spanyol, szabadon igazolható), Hársfalvi András (szabadon igazolható), Sós Bence (PAFC, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Elvir Hadzic
(bosnyák), Hangya Szilveszter (Bp. Honvéd), Boban Nikolov (északmacedón, Brescia – Olaszország)


„Rövid, de annál intenzívebb és fontosabb időszakot éltünk át együtt. (...) Valami most véget ért, de ilyen az élet. Ezért nehéz az, amikor akár játékosként, akár emberként fejlődsz és tanulsz. (...) Ez az időszak kitörölhetetlen része marad a történetemnek.”

Petrjak különlegesnek, utánozhatatlannak, ugyanakkor kritikusnak nevezi a Fradi-tábort, hozzátéve, hogy hiszi, hogy megértik a helyzetet.

„Köszönetem küldöm a drukkereknek és ennek a nagyszerű klubnak, amely örökké az életem része marad” – zárta sorait az ukrán.

Petrjak a levelében annak ellenére is köszönetet mondott mind az FTC elnökének, mind Szerhij Rebrovnak, Orosz Pálnak és Hajnal Tamásnak, hogy a klubváltás bejelentése után Orosz anyagiasnak titulálta a játékost. „Petrjak szájából olyan horribilis összeg hangzott el, amit mi nem tudtunk és nem is akartunk fizetni.”

Instagram-oldalán üzent és mondott köszönetet a Ferencváros vezetőinek és szurkolóinak Ivan Petrjak, aki egy – kölcsönben eltöltött – Üllői úti idény után a Mol Fehérvárhoz igazolt.

„A labdarúgás világában gyorsan történnek a dolgok, főleg akkor, amikor az ember nem is számít rájuk. Így volt ez 2018 júniusában, amikor a Ferencvároshoz érkeztem, és így volt ez két hónappal ezelőtt is” – írta az ukrán szélső arról, mennyire volt előre eltervezett akár a zöld-fehérekhez, akár a fehérváriakhoz való szerződése.

„Érdekesség, hogy Szabó Zoltán 2003-ban ugyancsak a magyar élvonalban futballozott, méghozzá Zalaegerszegen és abban az évben kétszer is sor került a "testvérharcra". 2003. március 15-én 3–0-ra nyertünk a ZTE otthonában. Szabó Zoltán végigjátszotta a meccset, míg Szabó Tibor csereként lépett pályára, a 73. percben épp a Mol Fehérvár FC jelenlegi pályaedzőjét, Szalai Tamást váltotta. Két hónappal később, ugyancsak Zalaegerszegen találkozott egymással a két csapat, akkor mindkét Szabó kezdőként lépett pályára, azonban a Vidi középpályása mindössze 25 percet játszott, sérülés miatt kellett lecserélni. Azt a meccset 3–2-re a ZTE nyerte meg, így a Szabó testvérek külön csatája döntetlennel zárult."


45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc
Jobbal a bal alsó mellé lő 28-ról Milicsevics.

44. perc
Lukics villog a jobbon, laposan középre passzol, 21 méterről ballal nem sokkal lő a bal alsó sarok mellé Grabezs. Kovács vetődve biztosított.

42. perc
Varga szereli a balon szép becsúszással a kissé tétova Hodzicot.

Az infosport.mk információi szerint a Mol Fehérvár FC kiszemelte a Partizani Tirana 24 éves, korábban a macedón és az albán utánpótlás-válogatottban is pályára lépő szélsőjét, Jasir Asanit. Ugyanakkor az északmacedón portál szerint a piros-kékek letettek korábbi kiszemeltjük, Viszar Muszliu megszerzéséről.

41. perc
Acélkemény belépőkkel folytatják a felek, gólesőre csontzene.

36. perc Kovács kapja el jobbra vetődve Lukics jobbról, éles szögből leadott lövését.

32. PERC DE NEM SOKÁIG... (II.) Elképesztő védelmi hiba végén egyenlít a Topolya, ismét SZILÁGYI lő pár lépésről a kapuba. Egy összecsapás után megtartja a labdát, majd ballal a kapu közepébe gurít az ötösről. 2–2!

30. PERC DE NEM SOKÁIG, VEZET MÁRIS A MOL FEHÉRVÁR! Hodzic bal oldali szabadrúgását felfejeli egy védő a levegőbe, a labdát Berecz ELEK ÁKOS elé fejeli, aki az ötös elől jobbal a jobb alsó sarokba lő. 2–1!

28. PERC EZ MÁR BENT VAN, EGYENLŐ! Tumbasevics indít, Rovcsanin bal oldali beívelését a védőket és a kapus is megelőző SZILÁGYI a bal sarokba csúsztatja. 1–1!

26. perc Helyzettel!
Egy bal oldali szabadrúgást nem sokkal fejel hét méterről a léc fölé Antonics.

25. perc Folytatjuk!

24. perc Ivószünet. Egyébként nem a Pancho Arénában rendezik a mérkőzést, hanem az egyik edzőpályán. Amely világszínvonalú, ezt bátran kijelenthetjük.

22. perc Többet van a labda a Topolyánál, de abszolúte veszélytelenek a beadások. Élményszámba ment egy jobbról jövő, a rövid sarok mellé szálló 25 méteres Szilágyi-emelés.

Topolyáról minden Vidi-szurkolónak egyből dr. Mezey György juthat eszébe, hiszen a Vidi első bajnokcsapatának mestere 1941-ben a vajdasági településen látta meg a napvilágot. Azt már azonban talán kevesebben tudják, hogy a Topolyát az élvonalba juttató sikeredző, Szabó Zoltán nem más, mint a Vidi egykori futballistájának, Szabó Tibornak a bátyja. Szabó Tibor 2002 és 2004 között 60 NB I-es mérkőzésen viselte a székesfehérvári futballcsapat mezét."

19. perc Folytatjuk. Nem is Berecz volt az, Futács húzódott hátra labdáért. De nem azt szerzett, hanem majdnem egy sérülést. Ő is folytatja már.

18. perc
Pár rossz szerb beadás után Berecz kap hatalmas csomagot a kezdőkörben. Nem örül neki. Ápolás.

14. perc Kovács kornerét most kifejelik a védők.

Filipovics homorított, de ezt nem érhette el. Anno a vidi 50 ezer euróért vette, ingyen engedte el.

Hatalmasat hibázott a szerbek két középső védője.

11. PERC VEZET A MOL FEHÉRVÁR! Egy jobbról érkező lágy Kovács-beadást az ötösre remekül berobbanó FUTÁCS MÁRKÓ higgadtan a léc alá fejel. Jó három lépésről: 1–0!


10. perc És most kikapja a bal felső elől Futács jobblábas, 14 méteres lövését! Majd a bal sarok előtt eléri Berecz jobblábas, a 16-os előteréből leadott lapos próbálkozását is!

Igen, ő az: nem az ügynök, hanem a most 32 éves volt Videoton-kapus, aki 2008 és 2010 között szolgálta a fehérváriakat.

9. perc Hodzic emel az ötös és Futács elől balról, de kissé hosszan, jön Filipovics.

Belenézne a mérkőzésbe? Akkor katt IDE!

3. perc Huszti sarokrúgása a kapu elé érkezik, de szabálytalankodnak Futácsék az ötös előtt, szabadrúgás kifelé.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!


A fehérváriak tiszta fehérben, a vendégek zöld mezben és fekete nadrágban.


Topolyán az első futballcsapatot 1912-ben alapították, amely a működését 1913-tól kezdte meg TSC – Topolyai Sport Club – néven. A klub történetének első száz éve nem a sikerekről szólt, a csapat többnyire a szerb harmadik és negyedik vonalban vitézkedett. Az áttörést az elmúlt évek hozták meg, tudatos munkával ugyanis a klub vezetősége olyan csapatot alakított ki, amely története során először jutott fel a szerb élvonalba, miután a 2018/2019-es szezonban megnyerte a másodosztályt – írja a magyar csapat honlapja.

Ma debütál az új mez, no és MOL Fehérvárban Tamás Olivér. Interjú a fiatal védővel ITT!


„A minden kétséget kizáró ok ma még nem ismert” – tette hozzá, egyúttal jelezte, ilyen méretű vízhálózatokban nem egyedülálló dolog a fertőzés, a probléma ugyanakkor nem érinti a lelátót és a kerengőt, csak a főépületet, miközben ugyanazon a hálózaton van az egész stadion. BŐVEBBEN AZ ÜGYRŐL ITT!

Január és május között több alkalommal, több helyről vettek mintát, és egyik sem jelezte a baktérium jelenlétét, májusban azonban sokkal nagyobb számban volt jelen a vízhálózatban. A korábbi intézkedéseken túl folyamatos fertőtlenítésre képes berendezéseket telepítettek, ezen túlmenően csapra szerelt fertőtlenítő eszközök is működnek.

A tavaly év végén átadott stadionban tartott ülésen a képviselők egyhangúlag támogatták az ellenzék javaslatát, és utasították a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft.-t a vizsgálat lefolytatására.

Guti Péter, a kft. ügyvezetője emlékeztetett arra, hogy a létesítmény múlt novemberben használatba vételi engedélyt kapott, akkor vízminőségi probléma nem volt. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) december közepén – mintavételt követően – jelezte a baktérium jelenlétét a vízhálózatban, de az akkori intézkedések hatására a gond megszűnt.

Székesfehérvár önkormányzatának közgyűlése keddi rendkívüli ülésén teljes körű vizsgálatot kért az üzemeltetőtől annak érdekében, hogy feltárja a Mol Aréna Sóstóban lévő ivóvíz Pseudomonas aeruginosa baktériummal fertőződésének tervezői, kivitelezői vagy egyéb más okait, mert az esetleges kártérítési igényét a város csak ezt követően nyújthatja be.


Közvetítésünk a molfehervarfc.hu alapján készül.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MOL FEHÉRVÁR FC–TOPOLYA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik