A hajrában fordított a belga bajnok, kikapott a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2020.01.10. 17:20
null
Lovrencsics Gergő góljával sokáig vezetett a Ferencváros, ám a Genk a hajrában fordított (Fotó: Ferencvárosi Torna Club/Facebook)
A Ferencváros labdarúgócsapata az első téli felkészülési mérkőzésén sokáig vezetett Lovrencsics Gergő góljának köszönhetően, végül azonban 2–1-re kikapott a belga bajnok Genktől.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–GENK (belga) 1–2 (1–0)
Benidorm.
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba, Leandro, Heister – Vécsei, Sigér – Lódico, Skvarka, Zubkov – Boli. 2. félidő: Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Csonka A. – Bőle, Isael, Varga R. – Ramadan. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Lovrencsics G. (28.), ill. Oyen (80.), Odey (84.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Ferencváros az első téli felkészülési mérkőzésén a Genkkel találkozott a spanyolországi Benidormban. Az ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében is megforduló belga bajnokcsapatnak a zöld-fehérek elleni találkozó előtt már volt egy edzőmeccse, a Bundesligában szereplő Kölnnel 1–1-es döntetlent játszott. A Fradi ellen azok kaptak lehetőséget, akik a német alakulat ellen nem léptek pályára.

Az FTC kezdőjében két, télen szerződtetett játékos, Vécsei Bálint és Gastón Lódico is ott volt, míg a belgáknál is akadt egy ismerős arc az exfradista Joseph Paintsil személyében.

A szakadó esőben megrendezett találkozó elején a Genk volt mezőnyfölényben, az első helyzet azonban a Ferencváros előtt adódott: Lovrencsics Gergő jobb oldali lapos beadása után Michal Skvarka ziccerben nagyon rosszul találta el a labdát. A másik oldalon Dibusz Dénesnek csak elvétve adódott dolga, igaz, ebben a hosszú sérülése után visszatérő Otigba Kennethnek is nagy szerepe volt: a kétszeres magyar válogatott védő óriásit mentett a belgák legaktívabb játékosának, Ito Dzsunjának a közeli lövése után.

Nem sokkal később Franck Boli lövését még védte Gaëtan Coucke, fél perccel később azonban már ő is tehetetlen volt: bal oldali szöglet után röviden szabadítottak fel fejjel a belgák, majd a lecsorgó labdát Lovrencsics Gergő 25 méterről, állítgatás nélkül a kapu jobb oldalába küldte. 1–0

Lovrencsics Gergő gólja

Ezt követően Boli előtt kínálkozott újabb lehetőség, majd Paintsil próbálkozott közelről egy fejessel, de az első félidőben már nem született újabb gól.

Szerhij Rebrov teljes sort cserélt a második felvonásra, a Ferencváros játéka viszont valamelyest visszaesett. A belga együttes fokozatosan növelte a nyomást, a magyar bajnok futballistái pedig többször a saját térfelükön – sőt, az is előfordult, hogy a saját tizenhatosukon belül – veszítettek labdát. Gróf Dávidnak ennek ellenére sem akadt sok feladata, a hajrában viszont mégis fordított a Genk.

A 80. percben – a 12 perccel korábban pályára lépő, mindössze 16 éves – Luca Oyen lövésébe csak belekapni tudott a magyar kapus, a labda a hálóban kötött ki (1–1). Öt perc sem telt, már a belgáknál volt az előny: Oyen jobb oldali beadása után Gróf kezei közül kicsúszott a labda, így Stephen Odeynek egy lépésről csak az üres kapuba kellett passzolnia ezzel a Ferencváros 2–1-re elveszítette az első téli felkészülési mérkőzését. Szerhij Rebrov csapata szombaton 15 órától a német élvonalbeli Union Berlinnel találkozik.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90. perc: Nincs hosszabbítás, véget ért a mérkőzés, a jobban hajrázó Genk 2–1-re legyőzte a Ferencvárost.

87. perc: Bőlét állították meg lesen.

84. perc: ÓRIÁSI POTYA, FORDÍTOTT A GENK! Egy labdavesztés után Oyen jobbról adta be a labdát, amely kicsúszott Gróf kezei közül, így Stephen Odeynek egy lépésről csak az üres kapuba kellett passzolnia. 1–2

A Genk – még csak 16 éves – gólszerzője a 68. percben lépett pályára.

80. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A GENK! Egy jobb oldali akció végén, egy visszagurított labdát Luca Oyen nagyjából 12 méterről lőtt a kapuba. Gróf belekapott a labdába, de védeni nem tudott. 1–1

79. perc: Egy jobb oldali szabadrúgás után Odey átvette a labdát, majd 12 méterről lőtt, de a lövése elakadt egy védőben.

77.perc: Civic bal oldali beadása után higgadtan tisztáztak a tizenhatoson belülről a belgák.

71. perc: A Fradi vezetett kontrát, Isael kiugratása után viszont Bőle passzába beleléptek.

70. perc: Bőle blokkolt lövése után Ramadan lőtte lesről a kapusba a labdát.

65. perc: A szabadrúgás után sikerült felszabadítania a ferencvárosi védelemnek.

64. perc: Csonka állította meg szabálytalanul Dzsunját a ferencvárosi térfél közepén.

61. perc: Védés! Egy újabb saját térfélen eladott labda után Ito lőtt 16 méterről, Gróf azonban oldalra nyomta a kapu jobb alsó sarkába tartó labdát.

61. perc: Blazic kis híján a saját tizenhatosán belül adta el a labdát, Odey lába alatt azonban éppen csak elcsúszott.

59. perc: Egy jobb oldali beadás után Blazic mentett nagyit a belga csatér elől.

57. perc: Botka kiugratása után Bőle lőhetett, a kapus azonban védett.

55. perc: Isaelt vitték földre egy szép csel után szabálytalanul a felezővonalnál.

52. perc: A ferencvárosi tizenhatoson belül Odeyt szerelték szabályosan a védők.

Rebrov sort cserélt a szünetben, ez a csapat jött ki a második félidőre: Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Csonka A. – Bőle, Isael, Varga R. – Ramadan.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a belgák kezdték a második félidőt.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben az FTC 1–0-ra vezet.

44. perc: A jobb oldali szöglet után Adewoye sarokkal próbálkozott, de Dibusz könnyedén megfogta a labdát.

43. perc: Ito 16 méterről kísérletezett, a blokkról azonban szögletre pattant a labda.

38. perc: Ito jobb oldali beadása veszélytelen volt.

36. perc: Majdnem egyenlített a Genk! Odey jobb oldali beadása után Paintsil közelről fejelte, de a labda elment a kapu mellett.

33. perc: Védés! Egy Fradi-kontra végén Zubkov indította Bolit, akinek a 14 méterről, jobbal eleresztett lövését Coucke hárította.

28. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT AZ FTC! A bal oldali szöglet után röviden szabadítottak fel fejjel a belgák, majd a lecsorgó labdát Lovrencsics Gergő futtából, nagy erővel, jobbal, 25 méterről a kapu jobb oldalába küldte. 1–0

27. perc: Védés! Leandro indítása után elcsúszott egy belga védő, így Boli ziccerben lépett ki, kissé balról, közelről eleresztett lövése után azonban védett a kapus.

24. perc: A jobb oldali sarokrúgás után kisebb kavarodás volt a ferencvárosi tizenhatoson belül, végül azonban sikerült felszabadítani.

23. perc: Nagy mentés! Ito tört be a tizenhatoson belülre, Otigba azonban az utolsó pillanatban szerelte egy remek becsúszással.

22. perc: Paintsil vállalkozott lövésre 20 méterről, de a középre tartó lapos labdát Dibusz könnyedén hárította.

Egyre jobban szakad az eső.

19. perc: Thorstvedt lőtt a Fradi tizenhatosának előteréből, a labda azonban elsuhant a jobb alsó sarok mellett.

17. perc: Boli kapott jó kiugratást, de a kapujából kilépő belga kapus tisztázott előle.

16. perc: Maehle jobb oldali beadása után Dibusz húzta le a labdát.

15. perc: Heister bal oldali beadását megcsúsztatták, majd Zubkov passzát követően Sigér szabálytalankodott.

13. perc: Vécsei távoli lövése veszélytelen volt.

11. perc: Mi maradt ki?! Lovrencsics jobb oldali lapos beadása megtalálta a hosszú oldalon üresen érkező Skvarkát, ő azonban az öt és feles vonalán nagyon rosszul találta el a labdát, amely így keresztbe ment el a kapu előtt.

10. perc: Skvarka indítása után Bolit állították meg lesen.

7. perc: Ito Dzsunja próbált kapura törni, de a labda végül Dibusznál kötött ki.

Egyelőre jóval többet birtokolja a labdát a belga együttes.

5. perc: Sigér szabálytalankodott az FTC térfelének közepén.

Az időjárás meglehetősen csúnya, erős szél fúj és szakad az eső Benidormban.

A magyar csapat zöld-fehér, a belga együttes fekete szerelésben lépett pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Ferencváros indította útjára a labdát.

A két csapat meccsre nevezett játékosai (Fotó: Instagram/krcgenkofficial)
A két csapat meccsre nevezett játékosai (Fotó: Instagram/krcgenkofficial)

A belga kezdőcsapatban ott van a korábban a Ferencvárosban is szereplő Joseph Paintsil.

Az FTC kezdőjében két télen szerződtetett játékos, Vécsei Bálint és Gastón Lódico is ott van.

A Genknek ma már volt egy edzőmeccse, a Bundesligában szereplő Kölnnel 1–1-es döntetlent játszott. Ha minden igaz, a Ferencváros ellen már csak azok kapnak lehetőséget, akik a német alakulat ellen nem léptek pályára.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros–Genk felkészülési mérkőzés élő, szöveges közvetítése. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

A Ferencváros 27 játékossal utazott el az edzőtáborba. Az NB I-ben éllovas együttes keretéből Danilo Ihnatenko, Priskin Tamás és Szerető Krisztofer nem tartott a többiekkel. Részletek itt!

Az FTC három új szerzeménye, Szánthó Regő,Vécsei Bálint és Gastón Lódico is ott van a csapattal Spanyolországban.

A Ferencváros szakvezetője, Szerhij Rebrov szándékosan választott erős edzőpartnereket a télre, és nem vitte magával valamennyi futballistáját. A teljes interjú itt!

„Mindenki óriási lelkesedéssel érkezett meg az edzőtáborba, és fontos kiemelni, hogy ez nemcsak az újaknál volt így, hanem azoknál a játékosoknál is, akik már régebb óta itt vannak. Az újak mindent megtesznek azért, hogy minél előbb megértsék a játékunkat, és nagyon keményen hajtanak a tréningeken. Úgyhogy jelenleg elégedettek lehetünk” – mondta a fradi.hu-nakUnai Melgosa másodedző.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:Szánthó Regő(ETO FC Győr),Vécsei Bálint(FC Lugano – Svájc)
Kölcsönbe érkezők:
Gastón Andrés Lódico(argentin, Club Atlético Lanús – Argentína)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:Csontos Dominik
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

A FERENCVÁROSI TC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
január 5.
Edzőtábor:január 7–21., Benidorm (Spanyolország)
FELKÉSZÜLÉSIMÉRKŐZÉSEK
Január 10., péntek, 17.30:FTC–KRC Genk (belga I. o.) 1–2
Január 11., szombat, 15.00:
FTC–Union Berlin (német I. o.)
Január 15., szerda, 15.00:FTC–Arminia Bielefeld (német II. o.)
Január 16., csütörtök, 16.00:FTC–1. FC Köln U21 (német)
Január 20., hétfő, 13.00:FTC–SV Wehen Wiesbaden (német II. o.)
Január 20., hétfő, 17.30:FTC–CFR Cluj (Kolozsvár, román I. o.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik