Egy félidőt nyert a Fradi, ikszre volt elég

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.19. 14:45
null
Davide Lanzafame és társai döntetlent játszottak a svájciakkal (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
Az NB I tavaszi rajtjára hangoló Ferencváros az első félidőben 2–0-ra vezetett a Sion elleni beleki felkészülési mérkőzésen, de a svájciak ugyanennyi találattal válaszoltak a második játékrészben.

 

NB I-ES CSAPAT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
FERENCVÁROS–FC SION (SVÁJCI) 2–2 (2–0)
Belek

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Frimpong, Blazic, Heister -– Sigér, Haratin -– Petrjak, Lanzafame, Varga R. -– Szihnyevics. A 62. perctől: Dibusz – Csernik, Botka, Dvali, Vida – Gorriarán, Leandro – Szerető, Wilmots, Amadou – Lovrencsics B. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Maceiras (6. – öngól), Petrjak (33.), ill. Djitté (58.), Uldrikis (64.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az NB I-et vezető Ferencváros a harmadik mérkőzését játszotta a beleki edzőtáborban, az ellenfél ezúttal a svájci élvonal 7. helyén telelő Sion volt. A zöld-fehérek új igazolásai közül az előző találkozóhoz hasonlóan ezúttal is a kezdőben kapott helyet Mikalaj Szihnyevics és Ihor Haratin, míg a keretben ott volt már a héten szerződtetett grúz válogatott játékos, Lasa Dvali.

A Fradinak helyzet sem kellett, és a hatodik percben máris előnybe került: a svájciak védője, Quentin Maceiras előbb jó helyezkedéssel lefülelt egy passzt, majd a kapusához passzolt, a labda azonban átpattant csapattársa lába felett, és a kapuban kötött ki – öngól! 1–0

A későbbiekben Varga Roland próbálkozott beadással, majd szabadrúgással veszélyt teremteni, a csapata előrevágott labdákkal kísérletezett. Utóbbi lett célravezető, Sigér Dávid hosszú indításával Ivan Petrjak került ígéretes helyzetbe, és nem is habozott, megszerezte az FTC második találatát. 2–0

Noha Dibusz Dénesnek is résen kellett lennie olykor, inkább a túloldalon védő kollégája volt elfoglaltabb, az első félidő utolsó perceiben is hárítania kellett egy Varga-helyzetnél.

Szerhij Rebrov a szünetben még nem cserélt, az első változtatásig viszont szépített a Sion: a svájci válogatott Pajtim Kasami beadását a 19 éves Moussa Djitté a kapuba fejelte (2–1). A 62. percben Dibusz előtt a teljes mezőnysor kicserélődött, bejött többek között Dvali is, a svájciak erre egyenlítő góllal válaszoltak, Ajub Abdellaui beadását váltotta gólra Roberts Uldrikis a 64. percben. 2–2

Az utolsó húsz perc legnagyobb helyzete a magyar csapat előtt adódott, Fernando Gorriarán lekészített labdáját a kapusba lőtte Lovrencsics Balázs, így maradt a 2–2.

A Ferencváros vasárnap is pályára lép, következő ellenfele a lengyel Korona Kielce lesz.

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

Köszönjük a figyelmet!

Véget ért a mérkőzés! Maradt a 2–2.
89. perc:
az első gól szerzője, Djitté kísérletezett, ám lövése lepattant a magyar csapat védelméről.
76. perc: Leandro előre ívelt labdáját Gorriarán készítette le Lovrencsics Balázsnak, aki a kapujából kirobbanó kapusba lőtt.
75. perc: Amadou megmentett egy labdát, beadását azonban fogta a kapus.
Bemutatkozik tehát a grúz válogatott Lasa Dvali is, akit pénteken jelentett be a Ferencváros.
A második gólt is Dibusz Dénes kapta, előtte azonban mindenki kicserélődött. A Fradi felállása: Dibusz – Csernik, Botka, Dvali, Vida – Gorriaran, Leandro – Szerető, Wilmots, Amadou – Lovrencsics B.
64. perc: GÓL!
Hasonló helyzetből egyenlítenek a svájciak, ezúttal Abdellaoui beadását Uldrikis váltotta gólra. 2–2
58. perc: GÓL!
szépített a Sion. Kasami beadását Djitté fejelte a kapuba. 2–1
A Ferencváros vasárnap is pályára lép, akkor a lengyel Korona Kielce lesz az ellenfél.

48. perc: egy ütközés után Lovrencsics maradt lent a földön, de nem történt nagyobb baja. Sőt, nem sokkal később már ő ugratta ki Vargát, ám az ellenfél kapusa résen volt.
46. perc: Dibusznak máris nagyot kellett védenie, Lenjani volt ziccerben.
Egyelőre nem változtatott Rebrov.

Elkezdődött a második játékrész!

1. FÉLIDŐ

Véget ért az első félidő!
44. perc:
könnyen itt lehetett volna a harmadik gól. Lanzafame tökéletes labdával ugratta ki Vargát, aki egyedül tört a kapura, de a kapus megoldotta a kényes helyzetet és szögletre mentett.
40. perc: Toma lövésébe nem kellett Dibusznak belenyúlnia.
33. perc: GÓL!
Ezt most már Fradi-játékos szerezte. Sigér indítása Szihnyevicsnek és Petrjaknak is jó volt, utóbbi csapott le rá és laposan a kapuba lőtt. 2–0
A Ferencváros a napokban a Haladáshoz adta kölcsön portugál légiósát, Rui Pedrót.

24. perc:
egy röviden hazaadott labdából alakulhatott volna ki veszélyes szituáció a Fradi kapuja előtt, ám Dibusz jól jött ki a kapujából és lábbal tisztázott.
22. perc: Adryan beadását Dibusz ütötte ki, kicsivel később Lenjani lőtt pontatlanul.
18. perc: Varga éles szögből eleresztett szabadrúgását Fitckentscher védte.
16. perc: Mindkettejüknek jó lett volna Varga beadása, de Haratin lesen volt.
A Ferencváros új igazolásai közül Mikalaj Szihnyevics és Ihor Haratin kapott lehetőséget a kezdőben. Ők az előző, Medgyes elleni felkészülési mérkőzésen az első perctől a pályán voltak.

13. perc: Lovrencsics ívelt előre, a labda a tizenhatoson belülre került, de Lanzafamét és Petrjakot is semlegesítették a védők.
6. perc: GÓL! Méghozzá öngól. Heister indította Petrjakot, ám megelőzte őt Maceiras és hazapasszolt, a labda azonban átpattant a kapus lába fölött. 1–0
A brazil Adryan 2017 nyarán a Flamengótól igazolt a Sionhoz, amelynél ebben a szezonban 11 bajnokin 3 gólt szerzett eddig.

4. perc: Heister és Blazic a tizenhatoson belül összedolgozva szerelte le Adryant.
A Sion az alábbi kezdővel állt ki a mérkőzésre: Fitckentscher – Maceiras, Neitzke, Ndoye, Lenjani – Kukeli, Toma, Morgado – Kasami, Adryan, Grgic.
A Ferencváros zöld-fehérben, a svájciak tiszta pirosban játszanak.
Elkezdődött a mérkőzés!

A mérkőzést a zöld-fehérek hivatalos honlapja, a fradi.hu segítségével közvetítjük.

ELŐZMÉNYEK

Az NB I február 2-i rajtjára készülő Ferencváros a harmadik felkészülési mérkőzését játssza a beleki edzőtáborban – az ellenfél a svájci FC Sion. A Murat Yakin irányította gárda 18 forduló után hetedik a svájci bajnokságban, a pontvadászat számukra is ugyanazon a hétvégén indul újra, mint az FTC-nek.

A Ferencváros és a Sion eddig egyszer mérkőzött egymás ellen: 1987 nyarán a Fradi ausztriai-svájci felkészülési körútján 3–1-re kikapott a piros-fehérektől – írja a fradi.hu.

A FERENCVÁROSI TC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
január 8., kedd
Edzőtábor:január 11-től Belek (Törökország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 14.:FTC–FC Viitorul (román) 1–2 (Lanzafame)
Január 15.:FTC–Gaz Metan Medias (Medgyes; romániai) 0–0
Január 19.:FTC–FC Sion (svájci)
Január 20., 13.00:FTC–Korona Kielce (lengyel)
Január 25., 9.00:FTC–CS Universitatea Craiova „B” (román)
Január 25., 15.00:FTC–CS Universitatea Craiova „A” (román)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Lasa Dvali
(grúz, Pogon Szczecin – Lengyelország), Ihor Haratin (ukrán, Zorja Luhanszk – Ukrajna), Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz, BATE – Fehéroroszország, szabadon igazolhatóként), Marten Wilmots (belga, szabadon igazolható, legutóbb Avellino – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:Martin Kostál (szlovák, Wisla Kraków – Lengyelország)
Távozók:Kjartan Finnbogason (izlandi, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Matías Ezequiel Rodríguez (argentin, Universidad Católica – Ecuador), Rui Pedro Couto Ramalho (portugál, érdeklődnek iránta: Haladás)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Dejan Georgijevics (szerb), Julian Koch (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik