Ezúttal döntetlen született a Ferencváros spanyolországi edzőmeccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.15. 14:47
null
Csonka András (balra) harca a labdáért (Fotó: fradi.hu)
Folytatta edzőtáborozását Spanyolországban a Ferencváros labdarúgócsapata. Ezúttal a német másodosztály listavezetője, a Bielefeld volt az ellenfél. Több lehetőség adódott az Arminia előtt, de mivel egyik oldalon sem született találat, maradt a gól nélküli döntetlen. Legközelebb, csütörtökön, a Köln U21-es gárdája lesz az ellenfél. 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC–Arminia Bielefeld (német II. o.)0–0
La Nucia(Spanyolország)
FTC: Gróf (Dibusz, a szünetben) – Botka, Blazic, Heister, Civic – Vécsei, Csonka – Zubkov, Lódico, Nguen – Szihnyevics. A 64. perctől: Dibusz – Lovrencsics, Leandro, Otigba, Civic (Csontos, 72.) – Haratin, Szánthó – Bőle, Ramadan, Skvarka – Isael.

ÖSSZEFOGLALÓ

Folytatta edzőtáborozását Spanyolországban a Ferencváros labdarúgócsapata. Ezúttal a német másodosztály listavezetője, az Arminia Bielefeld volt az ellenfél La Nuciában.

Nagyjából negyedórán át tudott fölényben játszani a Ferencváros, és bár több lehetősége is adódott, igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani a németek kapuja előtt. A másik oldalon viszont Grófot alaposan megtornáztatták, de a zöld-fehérek kapusa biztosan állt a lábán, és sokszor távoli kifutásokkal akadályozta meg a helyzetek kialakítását.

A második félidőre sort cserélt a Bielefeld, és a 64. percben lényegében követte a példáját az FTC is. Viszont ebben a félidőben már szinte csak az Arminia előtt alakult ki helyzet, más kérdés, hogy Dibusznak így sem kellett közbeavatkoznia, mert vagy a védők mentettek, vagy a kaput sem találták el a németek.

Így aztán szépen lepergett a találkozó, amelynek gól nélküli döntetlen lett a vége. Legközelebb csütörtökön, az 1. FC Köln U21-es csapata ellen folytatja a spanyolországi edzőmeccsek sorát a Ferencváros.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

92. perc: Vége a meccsnek, gól nélküli döntetlen a vége. 0–0
88. perc: Hartherz
szeretett volna gólt rúgni, de 16 méterről mellé lőtt.
84. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Bielefeld 25 méterre a ferencvárosi kaputól. Voglsammer futott neki a labdának, a lövés a sorfalról pattant le.
72. perc: Civic sem folytatja, Csontos játszik helyette.
70. perc: Ez akár be is mehetett volna... Bal oldali Bielefeld-szöglet után Clauss lőhetett kapásból, de 14 méterről fölé durrantott.
68. perc: Lovrencsics lőtt jó messziről, de igencsak mellé.
64. perc: Dibusz és Civickivételével Rebrov lecserélte a teljes csapatot. Mostantól ez a csapat játszik:Dibusz – Lovrencsics, Leandro, Otigba, Civic – Haratin, Szánthó – Bőle, Ramadan, Skvarka – Isael.
60. perc: Müller
lövése szállt fölé 17 méterről.
57. perc: Szihnyevics jelentkezett egy fejessel. Nem is volt rossz, de mellé szállt Lódico beadása után.
54. perc:
Most meg Staude került nagy helyzetbe, de 14 méteres lövése egy ferencvárosi védőről pattant le.
49. perc: Voglsammer vette észre, hogy Hartherz lövőhelyzetbe került a Fradi tizenhatosán belül, adta is a labdát, de a társ fölé lőtt.
46. perc: A Bielefeld sort cserélt, a Ferencvárosban Grófot váltotta Dibusz.

46. perc:Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek.
44. perc: Nguen
játszotta meg Lodicót, aki középre adott, éppen a kapus kezébe.
40. perc: Vécsei indult meg előre, úgy tűnt, elveszti a labdát, de éppen Zubkovhoz került a labda, aki 23 méterről célozta meg a jobb fölsőt, Ortega azonban védett.
37. perc: Gróf nem unatkozik, ezúttal egy beadást húzott le.
30. perc: Hartel nem túl acélos lövését fogta Gróf.
29. perc: Lódico
vállalkozott lövésre ismét, ezúttal a tizenhatos bal sarkának közeléből, de egy védő lábán lelassult a labda, amelyet könnyedén fogott Ortega.
24. perc: Gróf-védések egymás után.
Előbb Soukou kerülhetett volna nagy helyzetbe, ha Gróf nem jön ki remekül és nem rúgja el előle a labdát. Aztán Wihrauch cselezte be magát a Ferencváros tizenhatosáig, majd remekül tálalt Yabo elé, aki lőtt, Gróf azonban védeni tudott.
20. perc: Az utóbbi időben meddő mezőnyjáték zajlott a pályán, helyzet nem alakult ki.
12. perc: Helyzet! Civic hozta fel a labdát, kitette balra, Heisternek, aki 13 méterről nem sokkal durrantott a jobb fölső fölé.
9. perc: Lódico távoli próbálkozása szállt kapu fölé.
8. perc: Tűzijáték a Fradi kapuja előtt. Előbb a feröeri Edmundsson lövésébe sikerül belelépni, majd a kipattanót Weihrauch pörkölte rá jó 20-ról, de Gróf védett. A kipattanó labdát Edmundsson próbálta még belőni, de Gróf ezt már megfogta.
7. perc: Heister jelentkezett egy fejessel Botka beadása után, de a 15 méteres próbálkozást Ortega megfogta.
4. perc: Bielefeldi támadás alakult ki a bal oldalon, Yabo ment el, középre adott, de Gróf volt az, aki lehúzta a labdát.
A Bielefeldnek ez az első edzőmeccse az edzőtáborban.

1. perc:Elkezdődött a mérkőzés. A magyar bajnok zöld-fehérben, a Bielefeld piros-fehérben játszik.

 

A közvetítés a fradi.hu alapján készül.

ELŐZMÉNYEK

A Ferencváros 27 játékossal utazott el az edzőtáborba. Az NB I-ben éllovas együttes kerete folyamatosan változik, legutóbb Marten Wilmots ésPriskin Tamástávozott a csapattól.

Az első edzőmérkőzésén a belgaGenk ellen 2–1-es vereséget szenvedett a zöld-fehér együttes. A mérkőzésrőlitt lehet olvasni!

A második edzőmérkőzés is egygólos vereséget hozott, a német első osztályú Union Berlin nyert 3–2-re.A részletek itt olvashatók.

Az FTC három új szerzeménye,Szánthó Regő,Vécsei BálintésGastón Lódicois ott van a csapattal Spanyolországban. Akárcsak a közönségkedvencSomália,akinek a visszatérését is bejelentette pénteken a Ferencváros. A francia élvonalban is bizonyított támadó érkezésérőlitt írtunk!

A Ferencváros szakvezetője,Szerhij Rebrovszándékosan választott erős edzőpartnereket a télre, és nem vitte magával valamennyi futballistáját.A teljes interjú itt!

 

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:Somália(Wergiton do Rosário Calmon, brazil, al-Sabab – Szaúd-Arábia),Szánthó Regő(ETO FC Győr),Vécsei Bálint(FC Lugano – Svájc)
Kölcsönbe érkezők:
Gastón Andrés Lódico(argentin, Club Atlético Lanús – Argentína)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:Csontos Dominik
Kiszemeltek:
Távozók:Priskin Tamás,Marten Wilmots(belga, NK Triglav Kranj – Szlovénia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:Danilo Ihnatenko(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, ?)

Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

A FERENCVÁROSI TC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
január 5.
Edzőtábor:január 7–21., Benidorm (Spanyolország)
FELKÉSZÜLÉSIMÉRKŐZÉSEK
Január 10., péntek, 17.30:FTC–KRC Genk (belga I. o.) 1–2
Január 11., szombat, 15.00:
FTC–Union Berlin (német I. o.) 2–3
Január 15., szerda, 15.00:FTC–Arminia Bielefeld (német II. o.) 0–0
Január 16., csütörtök, 16.00:FTC–1. FC Köln U21 (német)
Január 20., hétfő, 13.00:FTC–SV Wehen Wiesbaden (német II. o.)
Január 20., hétfő, 17.30:FTC–CFR Cluj (Kolozsvár, román I. o.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik