Felkészülés: először kapott gólt a Haladás, de először lőtt is

Vágólapra másolva!
2019.01.20. 19:51
A Haladás 1–1-es döntetlent játszott első törökországi felkészülési mérkőzésén. A szombathelyi együttes az idén harmadszor lépett pályára – ez volt az első találkozója, amely nem 0–0-val ért véget.

A szombathelyiek vasárnap délután lejátszottak első törökországi felkészülési-mérkőzésüket, az ellenfél a kazahsztáni másodosztály legutóbbi első helyezettje, az Okzsetpesz FK volt. Az edzőmérkőzésen pályára lépett egy próbajátékos, az ukrán Oleh Hologyuk. A 31 esztendős, középső középpályás futballozott az UFK Lvivben, a Karpaty második csapatában, a Vorszkla Poltavában, majd 2017 februárjában igazolt a Karpati Lvivhez – írja a szombathelyi klub hivatalos honlapja. Oleh Hologyuk. A 31 esztendős, középső középpályás futballozott az UFK Lvivben, a Karpaty második csapatában, a Vorszkla Poltavában, majd 2017 februárjában igazolt a Karpati Lvivhez – írja a szombathelyi klub hivatalos honlapja.

A szakadó első lejátszott mérkőzésen az első félidőben inkább csak a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapuk ritkán forogtak veszélyben.

A szünet után a 49. percben megszerezték a vezetést a kazahok: bal oldali szabadrúgás után a középen érkező csatár a bal sarokba fejelte a labdát (0–1). A 83. percben Saláta Kornél fejelt fölé szögletet követően, majd a 88. percben egyenlített a Haladás: Jurij Habovda jobb oldali beadása után Priskin Tamás nyolc méterről a jobb sarokba fejelte a labdát(1–1).

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HALADÁS–OKZSETPESZ
FK (kazah) 1–1
HALADÁS: Gyurján – Habovda, Saláta, Jagodics, Németh Milán – Rácz, Dausvili, Rui Pedro (Hologyuk, a szünetben), Gaál (Ofosu, a szünetben) – Funsho, Priskin
Gólszerző: Priskin (88.)

A HALADÁS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:január 3., csütörtök
Edzőtábor:január 18–25., Lara (Törökország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 12.: Gyirmót FC Győr–Haladás 0–0
Január 16.: NK Maribor (szlovén)–Haladás 0–0
Január 20.: Haladás–Okzsetpesz 1–1
Január 22.: Haladás–Sepsi OSK (Sepsiszentgyörgy, romániai)
Január 24.: Haladás–FC Voluntari (román)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik