Felkészülés: Böde jött, a Paks a második meccsét is megnyerte

Vágólapra másolva!
2019.07.03. 18:49
null
Böde Dániel csapatkapitányként lépett pályára a Paskban (Fotó: paksifc.hu)
Böde Dániel 26. percben született góljával 1–0-ra legyőzte a Paks a skót Livingston FC-t Telkiben, nemzetközi felkészülési mérkőzésen. Az atomvárosi együttes ezzel második felkészülési mérkőzésén a második sikerét érte el a nyáron. A Kisvárda az ukrán FK Minajt verte meg 4–1-re.

 

A Paks honlapjának beszámolója szerint a csapatkapitányként visszatérő Böde Dániel a 26. percben okos, lapos lövéssel szerezte meg a vezetést a zöld-fehér (ám a képek tanúsága szerint ezúttal szürke mezes) együttesnek.

A Tomiszlav Szivics edzette atomvárosi legénység a folytatásban is több és komolyabb helyzeteket dolgozott ki, mint a skót élvonalbeli Livingston – legalábbis a paksifc.hu percről percre vezetett tudósítása alapján.

Történt ez azután is, hogy a második félidőre „sort cserélt” a magyar csapat. A skótok az 55. percben egy ígéretes szabadrúgás után jártak a legközelebb az egyenlítéshez, a paksi kaput ekkor már a szintén a Ferencvárostól szerződtetett Holczer Ádám védte, mint a hivatalos honlap fogalmaz: a kapus „bravúros védése kellett, hogy megmaradjon az előnyünk.”

Ez volt a Paks második felkészülési mérkőzése a nyáron, az elsőt 3–0-ra nyerték, akkor a Kecskemét volt az ellenfél.

A Kisvárda hazai pályán az ukrán másodosztályú FK Minajt fogadta és 0–1-es első félidő után végül 4–1-re legyőzte. A találkozón rögvest lehetőséget kapott az Újpestről igazolt, szerződését épp délután aláíró Tischler Patrik is.

NB I-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Paksi FC–Livingston FC (skót I.) 1–0 (1–0)
Telki
Paks (I. félidő): Nagy G. – Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó – Windecker, Papp, Bor, – Könyves, Böde, Remili
Paks (II. félidő): Holczer – Kővári, Zachán, Kelemen, Báló – Egerszegi, Bartha, Kesztyűs – Simon, Hahn, Fejős
Gól
: Böde (26.)

Kisvárda–FK Minaj (ukrán) 4–1 (0–1)
Kisvárda, 400 néző. V: Karakó.
Kisvárda (I. félidő): Zöldesi – Melnik, Rubus, Kravcsenko, Baranyai – Karaszjuk, Szőr – Gosztonyi, Délczeg, Sassá – Negrut.
Kisvárda (II. félidő): Minca – Hej, Beriosz, Rubus (Elek Ádám), Protics – Lucas, Cukalasz – Hugo Seco, Grozav, Kovácsréti – Tischler
G: Cukalasz (2), Grozav (2), ill. Pinasenko

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik