Zsóri Dániel tavasszal Budaörsön növelheti a játékperceit (Fotó: Török Attila)

 

„Zsóri Dani továbbra is a Vidi első keretéhez tartozik, számítunk rá, természetesen az első csapattal is edz, azonban úgy ítéltük meg, hogy ha nincs meg a megfelelő meccsszáma, a rendszeres játéklehetőség miatt lehetősége lesz kooperációs partnerünknél, a Budaörsnél is pályára lépni. Mindez azt jelenti, hogy tavasszal nemcsak Joan Carrillo, hanem adott esetben Bognár György, a Budaörs szakmai igazgatója is számíthat Dani játékára. Fiatal játékosunk további fejlődése érdekében ez a legmegfelelőbb döntés" – nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató a molfehervarfc.hu-nak.

Zsóri 2019. szeptember 1-jén írt alá a Fehérvárhoz, elhagyva a DVSC-t, amelynek színeiben még tavaly tavasszal az FTC ellen meglőtte a végül mind a FIFA (Puskás-díj), mind a magyarok által (Év Sportolója Gála) az idény legszebb találatának megválasztott gólját.

A 19 éves támadó a DVSC felnőttcsapatában 15 bajnoki és hét kupamérkőzést játszott (mindkét sorozatban egy-egy gólt szerzett), valamint három Európa-liga-selejtezőn is pályára lépett.

A Vidinél ugyanakkor nem tudta beverekedni magát az alapcsapatba, ősszel csupán öt bajnokin kapott lehetőséget, mindannyiszor csereként. A legtöbb időt a november 23-ai, Puskás Akadémia elleni bajnokin töltötte pályán – 29 percet.

A Magyar Labdarúgó-szövetség által az idény elején bevezetett kooperációs kölcsön értelmében az élvonalbeli klubokban hétvégén pályára nem lépő, 21 év alatti játékosok egy-egy NB II-es klubnál kaphatnak játéklehetőséget. Ennek előfeltétele csupán annyi, hogy a két csapat együttműködési megállapodást kössön egymással. A fehérváriak partnere a Budaörs lett a 2019–2020-as évadra.