Fiola Attilát megműtötték, két hónapig nem játszhat (Fotó: Török Attila)

 

A székesfehérváriaknál 2016 óta futballozó, Európa-bajnokságot megjárt Fiola Attila ebben az idényben öt NB I-es és három Európa-liga-selejtezős mérkőzésen játszott. A Fehérvár tájékoztatása szerint Fiolának krónikus íngyulladás miatt kellett kés alá feküdnie.

 
Fiola Attila: Az Eb óta bajlódom ugyanazzal a sérüléssel

„Fiola Attilát kedden Barcelonában megműtötték. Az esetében nem egy konkrét sérülésről van szó, hanem egy krónikus, elhúzódó folyamat eredményeképpen kialakult íngyulladásról. Az előző szezonban hármas terhelést kapott játékosunk (bajnokság, Európa-liga és válogatott), de már ezt megelőzően is jelentkeztek ez irányú tünetei. Az elmúlt időszakban állandó kezelésre szorult, ezért kellett az operáció mellett dönteni. Azért a mostani időszakot választottuk, mert most veszítjük a legkevesebb időt, hiszen két hét szünet van a bajnokságban. Az artroszkópos térdműtét jól sikerült, jövő héten már elkezdheti a rehabilitációt, a teljes felépülés körülbelül hat-nyolc hetet vesz igénybe” – idézi a molfehervarfc.hu Dr. Kovács Tibor csapatorvost.

Marko Nikolics együttese öt forduló után egyedüli hibátlan csapatként vezeti az NB I tabelláját. Fiola rehabilitációja alatt többek között a Honvéddal, az Újpesttel, a DVSC-vel, a Mezőkövesddel és a Ferencvárossal is megmérkőzik a Fejér megyei gárda.