Juhász Roland reméli, nem ért véget a múlt hétvégével a pályafutása (Fotó: Török Attila)

 

„Teljesen új élethelyzettel kell mindannyiunknak megküzdenie. Nagyon fontos, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, mi sem megyünk sehova, tényleg fontos, hogy ezt a szabályt betartsuk – kezdte a Mol Fehérvár csapatkapitánya a csapat hivatalos honlapjának adott interjúban. – A klub mindent megtesz azért, hogy olyan állapotban maradjunk, hogyha jelzik, hogy folytatódik a bajnokság, akkor készen álljunk a mérkőzésekre. A mai technikának köszönhetően távolról is folyamatosan tudjuk tartani egymással, az edzőkkel és a csapattársakkal is a kapcsolatot. Csapatkapitányként igyekszem mindenkinek segíteni, amiben csak tudok, de ez a többi játékosra is igaz, hiszen ne felejtsük el, hogy a keretben vannak nagyon fiatalok és külföldiek is, akik most el lettek vágva a családjuktól. Ebben a helyzetben mutatkozik meg igazán, hogy mi egy nagy és összetartó családot alkotunk itt, a Vidinél, felelősséggel tartozunk a másikért."

A védő beszélt arról is, mivel telnek a mindennapjai odahaza. 

„Felfedeztem egy új dolgot magamnak, a kertészkedés örömét. Életemben nem kertészkedtem annyit, mint amennyit az elmúlt pár napban. Lehet, hogy az elkövetkező időszakban még vagy 27-szer ki fogom ásni a tuját meg vissza, de most ez van, ebben lelem örömöm (nevet). Muszáj feltalálnunk magunkat és muszáj megtalálni a pozitív dolgokat ebben a helyzetben is. Az embert csak a pozitív gondolkodás viszi előre. A kislányom és a párom kisfia is itthon van velünk, itthonról tanulnak. Ahogy látom, az iskolák is mindent megtesznek azért, hogy a lehető legkevesebb fennakadás legyen a tanulásban. Ahogy nekünk sem, úgy a gyerekeknek sem egy extra szünet ez a jelenlegi időszak."

Juhász már az ősszel bejelentette, hogy a jelenlegi idény pályafutása során az utolsó, amit profi labdarúgóként végigcsinál. A legrosszabb forgatókönyv esetén az is lehet, a koronavírus-járvány miatt már nem játszik több NB I-es bajnokin… 

„Nem gondoltam még arra, hogy lehet, a Puskás Akadémia FC elleni 45 perc volt profi karrierem utolsó mérkőzése. Nyilván minderre nekem, nekünk nincs semmilyen ráhatásunk, de nagyon szeretném, hogy a pályán, nézők előtt búcsúzhassak el, és lehetőleg minél hamarabb. Ez ugyanis egyrészt azt jelentené, hogy még a szerződésem lejárta előtt folytatódna a bajnokság, másrészt ismét minden rendben lenne az egész világon” – tette hozzá a 36 éves labdarúgó.