Fehérvár: az utolsó tavaszra készülő Juhásznak hiányozni fog a profi futball

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2020.01.21. 09:59
null
Juhász Rolandnak az idei az utolsó téli felkészülése – játékosként (Fotó: <a href="https://www.molfehervarfc.hu/2020/01/20/juhasz-roland-biztos-vagyok-abban,-hogy-tavasszal-uj-szemlelet-jellemzi-majd-a-csapatot-.html">molfehervarfc.hu</a>)
Utoljára játszhat hazai pályán Juhász Roland a Honvéd ellen, a Mol Fehérvár 95-szörös válogatott védőjének profi szinten ez az utolsó tavasza.

 

Vasárnap, a hajnali órákban landolt Budapesten a repülőgép, amellyel a Mol Fehérvár labdarúgói érkeztek haza a kéthetes marbellai edzőtáborból. A szakmai stáb legközelebb kedden vezényel edzést a labdarúgóknak, igaz, akkor mindjárt kettőt. Ha valakire, akkor Juhász Rolandra biztosan különleges tavasz vár: a 95-szörös válogatott labdarúgó korábban kijelentette, nagy valószínűséggel az utolsó idénye következik. A 36 esztendős védő csapata honlapjának nyilatkozott a hazatérés után, és megerősítette, hogy csakugyan a befejezés mellett döntött.

„Nagyon sokan kérdezik, biztos, hogy befejezem-e, és a válaszom az, hogy igen árulta el Juhász Roland a molfehervarfc.hu-n. – Ennek ellenére nincs bennem olyan érzés, hogy bármit is másképp kellene csinálnom, ugyanúgy készülök, mintha a nyáron folytatnám. Április környékén biztosan felerősödnek bennem az érzelmek, ha azzal találom szembe magam, hogy az utolsó hónapom, hetem, majd az utolsó meccsem következik. Egyszer minden véget ér, de egyelőre ez most még távolinak tűnik. Pedig igazából nagyon közel van. Ahogy a válogatottat sem egyik napról a másikra mondtam le, úgy a nyári befejezést is jól átgondoltam, gyakorlatilag már a tavalyi kupadöntő után megfogalmazódott bennem, hogy az utolsó idényem következik. Biztosan hiányzik majd a profi futball, most még nem is igazán tudom elképzelni, hogy mennyire. De az élet megy tovább, és ugyanúgy új célokat tűzök ki magam elé, ahogy a futballban is tettem egész pályafutásom során.”

A Honvéd ellen a szombati az utolsó előtti meccs lehet Juhásznak a bajnokságban, hiszen áprilisban még Kispesten is megmérkőzik a két csapat.

Ugyancsak vasárnap érkezett haza Törökországból a Bp. Honvéd. A klub korábbi futballistája, Hidi Patrik még az edzőtáborban csatlakozott a kerethez, a héten már Mayron George is a többiekkel gyakorolhat. Mivel középpályán „vékony” a kispestiek kerete, izraeli források szerint a Honvéd már felvette a kapcsolatot a Maccabi Netanya 28 esztendős védekező középpályásával, Nico Olsakkal. Az izraeli-argentin állampolgárságú labdarúgó korábban alapembernek számított csapatában, ám ebben az idényben nyolc bajnokit játszott.

NB I, 17. FORDULÓ
Január 25., szombat

14.55: Ferencváros–Paksi FC (Tv: Duna World)
17.00: Mol Fehérvár FC–Bp. Honvéd (Tv: Duna World)
17.00: Mezőkövesd–Kisvárda
17.00: ZTE FC–Diósgyőri VTK
17.00: Kaposvár–Puskás Akadémia
19.00: Debreceni VSC–Újpest FC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik