Everton: kiderült, miért nem tudott még aláírni Besic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.25. 08:27
null
A végéhez közeledik Muhamed Besic szappanoperája, hamarosan az Everton játékosa lesz (Fotó: Action Images – archív)
Angol sajtóhírek szerint az Everton ázsiai túrájához csatlakozó Muhamed Besic azért nem írhatta még alá szerződését az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klubhoz, mert nem tisztázott, mely ügynököknek kell jutalékot kapniuk az átigazolási díjból.

A Daily Mail beszámolója szerint a Ferencváros és a liverpooli klub végül 3.5 millió fontos (1.36 milliárd forintos) átigazolási díjban állapodott meg egymással, de a tisztázatlan ügynöki helyzet miatt még nem kerülhetett pont az ügy végére.

A brit lap információja teljesen reálisnak tűnik, ugyanis a két klub tegnapi, kissé furcsa, „félhivatalos” bejelentése – amely szerint Besic a Ferencváros engedélyével csatlakozott az Everton Thaiföldre utazó keretéhez – azt sugallja, nem az angol és a magyar csapaton múlt, hogy a bosnyák labdarúgó még nem írhatott alá a liverpooliakhoz.

Korábban felvetődött, hogy Besic előző klubjai, a Hamburg, illetve a Tennis Berlin lassíthatja az átigazolást, de logikusan gondolkodva a két német együttes érdeke is az, hogy létrejöjjön a megállapodás, hiszen mindketten részesülnek a vételárból (a Hamburg jelentős részben, míg a berliniek nevelési költségtérítésre számíthatnak).

És hogy hogyan gátolhatják az ügynökök az átigazolás létrejöttét? Információink szerint Besic sok más futballistával ellentétben nem kötött exkluzív ügynöki szerződést egy menedzserrel sem, hanem eseti meghatalmazást adott néhányuknak egy-egy klubra vonatkozóan, így minden bizonnyal azzal is megbízott valakit, hogy tető alá hozza neki az Everton-szerződést.

Ami bonyolíthatja a helyzetet, hogy a játékos exkluzív meghatalmazást adott-e az ügynöknek, és ha esetleg nem, akkor több menedzsert megbízott-e az angol gárdával kapcsolatban. Illetve az is kérdés, hogy a Ferencváros, mint klub, megbízott-e valakit azzal, hogy ajánlatot hozzon a zöld-fehér együttesnek az Evertontól Besicért.

A helyzet tehát bonyolult, ennek ellenére az szinte biztos, hogy Besicet már semmi nem választja el attól, hogy hamarosan az Everton játékosa legyen, legfeljebb az összegeken megy még egy kis huzavona.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik