ETO: új játékosokkal kezdték meg a felkészülést a győriek

Vágólapra másolva!
2015.01.12. 11:53
null
Miriuta még szeretne erősíteni (Fotó: Móricz-­Sabján Simon)
Megkezdte a felkészülést a labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO, soraiban a két új játékossal, a román Dan Bucsával és a bosnyák Miroslav Stevanoviccsal.

Az érkezők listája egyelőre kéttagú (Dan Bucsa és Miroslav Stevanovic ma már a csapattal készült), a távozóké jóval hosszabb. Mint beszámoltunk róla, a Győri ETO-nál átadólistára tettek több labdarúgót. Közülük hárman – Völgyi Dániel, Lazar Sztanisics és Milos Kocics – az NB III-as csapatnál kezdték meg a munkát.

A többi távozó sem jelent meg az első keret hétfői, első edzésén. Stieber András és Michal Svec is engedélyt kapott, hogy más csapattal tárgyaljon, így „igazoltan” volt távol. Sváb Dániellel korábban szerződést bontott a klub, míg Mihai Nicorec szerződése lejárt.

Szasa Sztevanovics, a Győr sportigazgatója megerősítette, Leandro Martínez és Dudás Ádám a Haladásban folytathatja a pályafutását, míg Varga Roland hamarosan a Fradié lehet.

Természetesen szeretne erősíteni még az ETO, elsősorban védőket keresnek.

„Egy-egy bal-, illetve jobbhátvédet keresünk még, magyar, valamint külföldi játékosban is gondolkodunk, de elsősorban ingyen szeretnénk igazolni – nyilatkozta az érkezőkkel kapcsolatban Sztevanovics a Nemzeti Sport Online-nak. – Szeretnénk a jövő hétig véglegesíteni a keretünket, amely terveink szerint huszonöt fős lesz. Az utánpótlásból négy-öt játékos kerülhet fel az első csapatba. Akikre nem számítunk, azokat el-, vagy kölcsönadnánk.”

„Szeretném, ha többen is érkeznének, de konkrétum még nincsen – mondta az igazolásokkal kapcsolatban az NSO kérdésére Miriuta Vasile, az ETO vezetőedzője. – Örülnék például, ha Ciprian Deac a mienk lenne, de ez egy bonyolult ügy…”

Miriuta Vasile a jáékoskeret alakulásáról, Dan Bucsa a profi győri körülményekről beszélt az NSO Tv-nek

A keret még nem végleges, a szakmai stáb azonban már igen. Alin Minteuan pálya- és Horia Carlan kapusedző érkezését korábban bejelentette már a klub. Cristian Dagota az erőnlétért lesz felelős, míg Tőkés László, az eddigi kapusedző a továbbiakban az utánpótlásban dolgozik majd.

Mint említettük, az utánpótláscsapatokból többen is felkerülhetnek tavaszra az első kerethez. A mai első tréningen a korosztályos csapatokból öt olyan játékos vett részt, aki még nem tagja az első keretnek: Nagy Ádám, Németh Bence, Horváth Dániel, Medgyes Sinan, Szabó Levente.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők: Dan Bucsa (román, Universitatea Cluj – Románia, szabadon igazolható), Miroslav Stevanovic (bosnyák, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Bénes László
Kiszemeltek: Csizmadia Csaba (Lombard Pápa), Sebastian Chitosca (román, Ceahlaul Piatra Neamt – Románia), Ciprian Deac (román, CFR Cluj – Románia), Mihai Minca (román, CFR Cluj – Románia), Ionut Rada (román, CFR Cluj – Románia), Mateo Susic (bosnyák, CFR Cluj – Románia)
Távozók: Dudás Ádám (Haladás), Leandro Martínez (olasz-argentin, Haladás), Mihai Nicorec (román, szabadon igazolható), Sváb Dániel (szabadon igazolható), Takács Ákos (befejezte pályafutását)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Valentin Babic (horvát),Milos Kocics (szerb),Stieber András, Michal Svec (cseh), Lazar Sztanisics (szerb), Varga Roland (érdeklődnek iránta: Ferencváros), Völgyi Dániel (érdeklődnek iránta: Nyíregyháza, PAFC, Vasas)
A GYŐRI ETO TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 12.
Edzőtábor: Törökország, február 6–18.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
A GYŐRI ETO FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Január 24., szombat: Győri ETO–OFC Gabcíkovo (Bős; szlovákiai III.) 11.00
Január 28., szerda: Győri ETO–FK DAC 1904 (Dunaszerdahely; szlovákiai) 15.00
Január 31., vasárnap: Győri ETO–1. FC Slovácko (cseh) 13.00
Február 8., vasárnap (Törökország): Győri ETO–Vojvodina (Újvidék; szerb)
Február 11., szerda (Törökország): Győri ETO–Maribor (szlovén)
Február 13., péntek (Törökország): Győri ETO–Partizan Beograd (szerb)
Február 15., vasárnap (Törökország): Győri ETO–Dinamo Minszk (fehérorosz)
Február 17., kedd (Törökország): Győri ETO–Liteksz Lovecs (bolgár)
Február 21., szombat: Győri ETO–Slovan Bratislava (Pozsony; szlovák)15.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik