Edzősors: Az én Honvédom olyan volt, mint a Leicester – Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.07. 18:37
null
Rossit különleges kapcsolat fűzi Budapesthez, és a Honvédhoz (Fotó: Veres Viktor)
Huszonnégy év után nyert ismét magyar bajnoki aranyérmet a Budapest Honvéd labdarúgócsapata, amely az egykori Serie A-játékos, Marco Rossi irányításával ért fel a csúcsra. A szakemberrel a TuttoMercatoWeb.com készített interjút.

 

Marco Rossi elmondta, hogy csapatát előzetesen nem tartották esélyesnek. „Az én Honvédom olyan volt, mint a Leicester. Egy összetartó, erős csapat, amely szép lassan meglovagolta a lehetőséget” – nyilatkozta.

Azt mondta, egy különleges kapcsolat fűzi Budapesthez, és a Honvédhoz, és ezt szeretett nagyapjáig tudja visszavezetni.

„Kisfiúként a nagyapám elvitt edzésre a Stadio Filadelfiába, a Torino akkori stadionjába. Ő beszélt nekem a nagy Torinóról és Valentino Mazzoláról, illetve a Honvédről és Puskás Ferencről. Amikor 2012-ben lehetőséghez jutottam, hogy a Honvéd edzője lehetek, égi jelnek véltem. Az első évben a harmadik helyen végeztünk, szerepeltünk az Európa-ligában, ez volt a klub előző húsz évének a legjobb teljesítménye. De különböző okok miatt néhány játékost – Martinezt, Lanzafamét – elveszítettünk, és amikor a nyolcadik helyre lecsúsztunk, lemondtam. Jött Vierchowod, aki három hónapig maradhatott, engem pedig 2015 februárjában visszahívtak, és sikerült a csoda, megmentettem a kieséstől a csapatot” – emlékezett vissza.

Mesélt lemondásáról, úgy fogalmazott, olyan illetlen ajánlatot kapott, amelyet nem fogadhatott el. „Azt hiszem, nehéz lesz fenntartani ezt a szintet. Nem vagyok próféta, de attól félek, az történik a csapattal mint a Leicesterrel” – célzott az angolok 2016–2017-es idényben látott visszaesésére.

Elmondta, hogy magyar csapathoz nem szerződne, mert nem szeretne a Honvéd ellen játszani. „Kaptam néhány izgalmas külföldi ajánlatot, de olaszországit egyet sem. De Ausztriából, Szlovákiából és az arab országokból volt érdeklődés."

Korábban mi is megírtuk, hogy Szlovákiából a DAC érdeklődik Rossi iránt, de felmerült a neve a Debrecennél is, azonban a fenti nyilatkozat alapján utóbbi szerepvállalása kétségesnek tűnik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik