A virtuális közegben molnargabo néven ismert FIFA e-sportjátékos, Molnár Gábor fejéből pattant ki az ötlet, amely szerint a koronavírus-járvány szülte helyzetben online futballszimulátor-bajnokságot szervez első és másodosztályú labdarúgók számára. A verseny nemcsak a kényszerűségből otthon maradó játékosok unaloműzését, hanem karitatív tevékenységet is szolgál – az 5000 forintos nevezési díjjal a Magyar Vöröskeresztet támogatják a résztvevők.

„Rengeteg olyan labdarúgót ismerek, aki fifázik, így arra gondoltam, rendezhetnék nekik egy online FIFA-bajnokságot, jótékonysággal összekapcsolva – nyilatkozta az NSO-nak Molnár Gábor, aki a DVSC igazolt e-sportolójaként tagja a FIFA-világranglista top 20-as mezőnyének. – Jelenleg még a toborzás fázisában tartok, zajlik a mozgósítás, de már több mint ötvenen jelentkeztek. Az ötletet jól fogadták a labdarúgók, nagyon örülnek a kezdeményezésnek, mivel hiányzik számukra a versengés – erre lehetőségük lesz az online térben. Várhatóan hétfőn veszi kezdetét a bajnokság, Playstation 4-en és XBOX One-on játszhatnak majd a futballisták. Mindkét konzolnak lesz egy saját divíziója, így két győztest hirdetünk a torna végén.”

A nagy érdeklődésre számot tartó kezdeményezéshez többek között Varga Kevin (DVSC), Gazdag Dániel (Honvéd), Vernes Richárd (Vasas), Bobál Gergely (ZTE), valamint Banai Dávid (Újpest) is csatlakozott már.

Az online FIFA-bajnoksággal kapcsolatos legfrissebb hírekhez a szervező, molnargabo Facebook-oldalán lehet hozzáférni.