DVTK: van már gólja az NB I-ben, most profi szerződést írt alá

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.11. 19:46
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy profi szerződést kötött a 19 esztendős Boros Gáborral. A megállapodás mielőbbi aláírására azért volt nagy szükség, mert ettől a szezontól csak profi kontraktussal lehet pályára lépni az első osztályban.



„Nagyon örülök, hogy profi szerződést tudunk adni Boros Gábornak. Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy tehetséges labdarúgó, aki egy emlékezetes győztes góllal mutatkozott be Nyíregyházán az élvonalban, és a tartalékcsapatban is ontja a gólokat, azonban az NB I idei kiírására megváltoztak a szabályok. Megszűnt az amatőr szerződés, csak profi szerződéssel lehet pályára lépni az élvonalban. Gabi felvidéki magyarként már négy éve Diósgyőrben nevelkedik, de hiába próbáltak korábban elődeim is profi szerződést kötni vele, képzési kártalanítás címén hatalmas összeget kellett volna fizetni szlovákiai klubjainak. Nagy köszönettel tartozunk Boros Gábor édesapjának, aki végül segített egy minden fél számára előnyös megegyezést aláírni, így Horváth Ferenc választási lehetősége nemcsak támadó poszton bővül, hanem a bevethető, MLSZ által támogatott korú fiatal játékosok számában is” – nyilatkozta Benczés Miklós sportigazgató a dvtk.eu-nak.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen régóta húzódott az ügyem. Nem volt könnyű időszak, hiszen már többször közel voltunk a megegyezéshez, de ezzel már nem szeretnék foglalkozni, előretekintek, és még egyszer mondom, most nagyon boldog vagyok. Egyelőre apróbb célokat tűztem ki, amennyiben a szakmai stáb számít rám, minél több mérkőzésen szeretnék pályára lépni a felnőtt csapatban. Tervem minél több gólt rúgni az első osztályban, és mivel a tartalékcsapatban is jól megy a játék, van önbizalmam, érzem, hogy jó formában vagyok. A 14-es számot választottam magamnak, hiszen ez nálunk családi kabala, édesapám is ezt a számot viselte” – mondta Boros Gábor.

A rimaszombati születésű futballista az NB I-ben eddig négy mérkőzésen egyszer volt eredményes.

Boros Gábor profi szerződést kötött a DVTK-val (Fotó: Instagram/DVTK)
Boros Gábor profi szerződést kötött a DVTK-val (Fotó: Instagram/DVTK)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik