DVTK: Pintér Attila volt a másik jelölt a kispadra

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.09.04. 07:02
A Nemzeti Sport Online-on hétfőn már a hivatalos bejelentés előtt közöltük, hogy Fernando Fernández vezetőedzőtől és Tajti József sportigazgatótól is elköszöntek a DVTK labdarúgócsapatánál, a kispadra kiszemelt Feczkó Tamással pedig megkezdődtek a tárgyalások. Nem ő volt az egyetlen jelölt, de szerdán minden valószínűség szerint az ő kinevezését jelenthetik be a sajtótájékoztatón. 
Fernando Fernández a Ferencváros ellen irányította utoljára a DVTK-t (Fotó: dvtk.eu)
Fernando Fernández a Ferencváros ellen irányította utoljára a DVTK-t (Fotó: dvtk.eu)
Fernando Fernández a Ferencváros ellen irányította utoljára a DVTK-t (Fotó: dvtk.eu)
Fernando Fernández a Ferencváros ellen irányította utoljára a DVTK-t (Fotó: dvtk.eu)
Fernando Fernández a Ferencváros ellen irányította utoljára a DVTK-t (Fotó: dvtk.eu)

 

Lapunk több forrásból is úgy értesült, Feczkó Tamás lehet a DVTK új vezetőedzője. Ugyanakkor kedden arról is lehetett hallani, hogy a korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila is kiszemelt, ám végül nem rá esett a klubvezetők választása.

„Amit ezzel kapcsolatban szeretnék elmondani: a DVTK nagy kihívás, és én sohasem riadtam vissza a kihívásoktól – reagált a Nemzeti Sport megkeresésére Pintér Attila.Ez a klub, ez a fantasztikus közönség sokkal eredményesebb csapatot érdemel. Hozzá kell tennem, engem senki sem keresett a klubtól.”

Maradt tehát Feczkó Tamás mint fő jelölt (a TrollFoci ugyan bedobta Horváth Ferenc nevét is, azzal, hogy posztolták a három évvel ezelőtti kinevezését, ami után egy ideig szerverhiba miatt nem volt elérhető a DVTK hivatalos oldala), a szerződtetését szerdán jelenthetik be, 13.30 órától tart sajtótájékoztatót a klub.

Az 1977-es születésű szakember játékosként U17-es válogatott volt, de öt műtét után fel kellett adnia labdarúgó-karrierjét. Miközben matematika-testnevelés szakon diplomázott, kipróbálta az edzősködést, a főiskolai bajnokcsapatot irányította. A nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskolában tanított, közben megszerezte az edzői papírokat. Tiszalökön, majd a Nyírsuliban gyerekekkel foglalkozott, a Nagyecsed edzőjeként az NB III-as keleti válogatott, később a harmadosztályú futballistákból összeállított válogatott szövetségi edzője lett, s az amatőr Eb-n Olaszország és Spanyolország mögött – Németországot legyőzve – bronzérmet szerzett csapatával. A szurkolók talán akkor ismerhették meg, amikor az NB II-ben 19 forduló után két győzelemmel messze utolsó, biztos kiesőnek tartott Balmazújvárost vette át 2015 márciusában, és tizenegy meccsen hat győzelemmel, négy döntetlennel elkerülte a csapat a kiesést. A klub a következő évadot az ötödik helyen zárta, aztán jött a nagy siker: története során először feljutott az NB I-be – ám ott már Feczkó Tamás nélkül szerepelt, mert ő 2017 nyarán elfogadta az MTK felkérését. A fővárosi kék-fehérekkel az NB II-ben 38 bajnokiból 26 alkalommal győzelmet ünnepelt, így feljutott a csapattal. Az NB I-ben 24 meccsen ülhetett a kispadon, kilenc győzelem, négy döntetlen és tizenegy vereség (az utolsó hét meccsén szerzett négy pont…) után menesztették a 7. helyen álló együttes kispadjáról – az MTK végül kiesett.

Információink szerint – mint ahogy azt már jeleztük – az elmúlt hetekben a Honvédnál is szóba került Feczkó, aki most ismerős helyzetbe kerülhet: egy rosszul rajtoló, veszélyes pozícióban lévő csapatot kell felráznia, megmentenie.

A DVTK-hoz kapcsolódó hír, hogy a klub kedden bejelentette a Ferencvárostól érkező portugál Rui Pedro szerződtetését.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Joachim Adukor
(ghánai, FK Sarajevo – Bosznia-Hercegovina, szabadon igazolhatóként), Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC), Prosser Dániel (PAFC, kölcsön után végleg), Rui Pedro (portugál, Ferencváros), Szabó Bence (Fehérvár, kölcsön után végleg), Haris Tabakovic (svájci-bosnyák, Debreceni VSC, szabadon igazolhatóként), Vági András (Paks, szabadon igazolhatóként), Zsolnai Richárd (Vác FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Óvári Zsolt (Balmazújváros), Ternován Patrik (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Boros Gábor, Korbély Kristóf
Kiszemeltek:
Távozók:Forgács Dávid (szabadon igazolható), Tomislav Mazalovic (horvát, NK Inter Zapresic – Horvátország, szabadon igazolható), Ivan Rados (magyar-horvát, Vasas FC, szabadon igazolhatóként), Szabó Balázs (Balmazújváros), Tajti Mátyás (Zaglebie Lubin – Lengyelország), Vernes Richárd (Hapoel Kfar Szaba – Izrael, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Bárdos Bence (Szolnoki MÁV FC), Géringer Tamás (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Branko Mihajlovics (szerb, átadólistán), Ismaila Ousman (kameruni, átadólistán)

AZ NB I ÁLLÁSA
1. Mol Fehérvár FC5516– 3+1315
2. Mezőkövesd Zsóry FC541 7– 3 +412
3. Debreceni VSC43110– 6 +4 9
4. Kisvárda532 7– 8 –1 9
5. Puskás Akadémia FC5212 8– 6 +2 7
6. Paksi FC5212 6– 5 +1 7
7. Ferencvárosi TC321 3– 4 –1 6
8. Zalaegerszegi TE FC4112 7– 5 +2 4
9. Újpest FC5113 6–10 –4 4
10. Budapest Honvéd514 8–13 –5 3
11. Kaposvári Rákóczi FC514 4–11 –7 3
12. Diósgyőri VTK514 4–12 –8 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik